Da Cirkusrevyen overrakte EM-topscoreren en CD

Den store 25-års-hype om EM 1992 er overstået, og jeg har selv deltaget i den i form af medvirken i tv- og radioprogrammer – samt en masse aktivitet på Twitter. Mange historier er blevet genfortalt – nogle få nye, gemte og glemte er dukket op. Jeg har slugt det hele råt – også med tanke på de to bøger, jeg har været med til at skrive om triumfen og dens bagmand.

Og forleden dag dukkede så endnu en historie op i min Facebook-indbakke. Jeg havde ikke hørt om den før, og indholdet er så spøjst, at jeg må dele det.

Det var komponisten og musikeren Gunnar Geertsen, der skrev til mig. Jeg ved ikke hvorfor, det lige var mig, han skrev til, men som fodboldnørd er det en pudsig historie, og jeg er glad for at få endnu en ufortalt historie om EM 92 serveret.

Jeg vil herunder gengive de ord, Gunnar Geertsen skrev til mig på Facebook:

“Den megen virak om 25-året har fået ribbet op i en irritation, jeg har slæbt rundt på i alle årene. Den skyldes følgende: Jeg var fast forfatter i Cirkusrevyen i disse år og Henrik Krogsgaard var kapelmester.

Vi skrev i dagene efter sejren en hyldestsang og fik den indspillet med hele Cirkusrevyens skuespillerhold og orkester. Alt dette skete på 3 dage – det må være en rekord – vi havde samtidig fået en aftale med Se & Hør om at de ville bekoste produktionen af en CD, som skulle indlægges som gave i bladet to uger efter.

Vi var meget stolte af denne præstation og glædede os til at bombardere landet med vores sang. Kun én ting havde vi ikke tænkt på: det viste sig helt umuligt at få produceret et par hundrede tusinde CD’er midt i sommerferien. Ingen i Danmark kunne magte det, vi forsøgte også de store producenter i Sverige, Holland og Tyskland.

Men de, der ikke havde sommerferie, kunne selvfølgelig ikke stoppe deres produktion af andre ting for at lave vores CD med øjeblikkelig virkning. Det ville tage flere måneder at få produceret dem. Surt. Det hele endte med et show på friluftsscenen på Bakken, hvor hele cirkusrevyen sang og spillede sangen, og Henrik Larsen mødte op på landsholdets vegne og modtog den eneste CD, der var blevet lavet – alene til dette formål.

Hverken jeg, eller så vidt jeg ved Henrik Krogsgaard, ejer en CD. Men jeg har lige fundet en waw-fil med sangen på min eksterne harddisc. Og jeg fandt også teksten. Indspilningen er tydeligvis fra en radioudsendelse, som jeg havde glemt eksisterede. Jeg tænkte, du ville finde historien og sangen interessant. Det ærgrer mig, at så godt som ingen har hørt denne sang hvor Ulf Pilgaard, Claus Ryskjær, Lisbet Dahl, Henrik Kofoed og Kit Eichler synger solostemmerne, og balletten udgør koret.

Om du kan bruge det til noget, ved jeg ikke, men måske ville du synes, det var sjovt at høre den og vide, den blev lavet.” 

Denne fortælling kunne jeg ikke stå for, og da Gunnar Geertsen tilbød at sende sangen til mig, takkede jeg ja. Han ønskede, at jeg ville offentliggøre den, og det gør jeg hermed – med tilsagn om også at viderebringe Gunnars historie.

Jeg synes, det er en skæg historie – og jeg ville gerne have været til stede, da EM-topscoreren Henrik Larsen modtog en CD fra Cirkusrevyen med en hyldessang.

Og her er den så: Gunnar Geertsen og Cirkusrevyens glemte hyldetssang til det danske landshold. Take it away, Ulf Pilgaard og kompagni.

Cirkusrevyens EM-sang

Danmark kan og vil, tekst

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s