Anbefalinger fra fodboldværelset: Zlatan, Arsenal og EM-hemmeligheden

Der er sommerferie-stemning i fodboldens verden, men der er stadig masser af gode fodbold-sager at kaste sig over i diverse medier, mens man ser bold fra Confederations Cup og U21 EM i henholdsvis Rusland og Polen.

Her er ugens anbefalinger fra fodboldværelset:

Gode sager til ører og øjne
Læsestof, podcasts, videoklip eller andet godt fra havet, som jeg har bidt mærke i i den forgangne uge – primært fra Danmark.

Det tyske medie 11Freunde har startet en underskriftsindsamling for at få Zlatan Ibrahimovic til tysk fodbold. Man ønsker at samle 50.000 underskrifter for at få svenskeren til Bundesligaen. Sjovt initiativ!

Altid læsværdige Sid Lowe har igen-igen skrevet en lækker sag om La Liga for The Guardian. Stor sæsonrevy med herlige kategorier.

Der findes stadig masser af gode, ufortalte historier fra den danske EM-triumf i 1992. Tipsbladet.dk satte spot på en velbevaret hemmelighed i den forgangne uge.

Jeg har endnu ikke set filmen endnu, men jeg er blevet anbefalet denne film om Manchester United-ikonet George Best. Anbefalingen er hermed givet videre!

DR Sporten har lavet et fint portræt af den danske Huddersfield-spiller Phillip Billing.

Apropros talenter: Sebastian Stanbury har skrevet et glimrende portræt af den kommende Ajax-spiller Victor Jensen. Det var i Tipsbladet i fredags, hvilket kan købes her.

Til sidst vil jeg anbefale at læse Nick Hornbys ord om Arsenals skuffende sæson. Han er og bliver en fremragende skribent – særligt når det handler om hans livs kærlighed, Arsenal. Læs den her.

Gode sager fra sociale medier
Et par højdepunkter fra Twitter, Facebook og Instagram.

Den norske journalist Jonas Bergh-Johnsen lagde et skønt billede op på Twitter fra Ullevaal Stadion i Norge, hvor Sverige var på besøg i sidste uge. Der var derfor også en del svenske journalister – og de havde samme frisure.

Ugens citat
Her fremhæver jeg et godt citat, som jeg er stødt på i ugens løb.

”Jeg er glad for, han efter eget ønske blev stedt til hvile i en Manchester United-trøje, og jeg er glad for, at kisten var i Esteghlals kongeblå-farver. Jeg er glad for alt det, og jeg er glad for, min far og jeg havde fodbolden til elske hinanden med.”

– Min gode kammerat, Kian Fonoudi, har skrevet en stærk kronik om sin afdøde far og deres fælles kærlighed til fodbold. Ugens mest gribende fortælling.

Ugens statistikbombe
Jeg har aldrig været fan af matematik, men tal og statistik kan jeg godt lide.

Mandag kunne statistik-leverandøren Opta fortælle, at den gennemsnitlige nettospilletid i Bundesliga-sæsonen 2016/17 var 56 minutter pr. kamp. Bolden var altså kun i spil i lidt over halvdelen af kampene. Det er voldsomt lavt.

Nyt fra fodboldværelset
Skidt og kanel fra mit eget liv som sportsjournalist og links til nogle af de ting, jeg går og sysler med.

Onsdag udgav vi en specialudsendelse hos Stemmer Fra Ådalen: Et interview med Matti Lund Nielsen, der fortæller om sit forhold til OB. Ganske interessant. Giv det et lyt.

Jeg er desuden i gang med den sidste korrekturlæsning af bogen ’MÅLMAND – bag om fodboldspillets mest udsatte job’. Jeg glæder mig til at kunne fortælle mere om bogens indhold og lanceringsdato.

Desuden arbejder jeg aktuelt på en række artikler til Tipsbladets store specialmagasin, der udkommer op til sæsonstarten i Premier League.

Det ser jeg frem til i denne uge:

Flere Superliga-klubber indleder i denne uge træningen frem mod den kommende sæson. Jeg skal blandt andet besøge OB og FC København i denne uge. Det glæder jeg mig til.

Og så er der jo stadig Confederations Cup og U21-EM, som jeg fortsat vil følge med i.

Det var alt herfra. Jeg holder en lille sommerferie fra bloggen her, så der kommer ikke anbefalinger her på siden de næste par uger. Følg i stedet med på Twitter!

Nyd sommerugen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s