Anbefalinger fra fodboldværelset: FIFA-svindel, kult-trøjer og Helmig

Sommeren er over os, men der er jo stadig fodbold – og derfor også fodboldjournalistik at anbefale.

Her er ugens anbefalinger fra fodboldværelset:

Gode sager til ører og øjne
Læsestof, podcasts, videoklip eller andet godt fra havet, som jeg har bidt mærke i i den forgangne uge – primært fra Danmark.

Lad os bare starte med den altoverskyggende dokumentar fra DR: Familien FIFA – en kærlighedshistorie, der igen-igen påviser, at Qatar købte sig til værtskabet for VM i 2022. Det er en af fodboldhistoriens største skandaler, og man undrer sig over, hvorfor de nationale forbund verden over ikke forlængst har slået fast, at de boykotter turneringen. Rigtig god fortælling om en rigtig grim historie. Se den her.

Efter sådan en sag trænger man til et smil på læben. Dejligt at se, at tyske fodboldfans er i gang med at bygge en børneby i Tanzania. Fodbold forener. Læs mere hos 11Freunde.

Det er en uges tid siden, at FC Helsingør sikrede sig oprykning til Superligaen. Hos TV 2 Sport har man talt med tidligere sensationelle oprykkere. Fin læsning.

Hos nichemediet Tonsser sætter man fokus på talenter i dansk fodbold, og i denne uge har AGF’s Benjamin Hvidt fortalt om sin første tid som seniorspiller. Giv det et læs.

Som jeg før har nævnt, er William Kvist et taknemmeligt interview-offer, fordi han giver så meget af sig selv og er så reflekteret. Information har lavet et meget stærkt interview med Kvist, der taler om at sænke forventningerne til sig selv. Jeg kunne genkende sider af mig selv – og så var det personligt sjovt at læse for mig, fordi min søn har gået i vuggestue med Kvists søn Valdemar, der også fylder noget i artiklen, der kan læses online.

DR Sporten laver nogle fine longreads på nettet, og i denne uge har man kunne læse en stærk fortælling om Jugoslaviens afbud til EM i 1992. Det er et fint indblik i baggrunden for Danmarks EM-triumf. Kan læses her. (Og hvis man vil læse mere om det – også Jugoslaviens exit – vil jeg da anbefale bogen ‘Drømmeland‘, som Sebastian Stanbury og jeg har skrevet om emnet.

Mere om EM ’92: Det engelske site ‘Museum of Jerseys” gennemgår spilletrøjerne ved slutrunden for 25 år siden. Dejlig nostalgi.

På det engelskssprogede Bundesliga-website Bundesliga Fanatic er de i gang med en nørdet gennemgang af samtlige Bundesliga-klubber med udgangspunkt i den netop overståede sæson. Det er ret nørdet og fed læsning – her om RB Leipzig.

 

Gode sager fra sociale medier
Et par højdepunkter fra Twitter, Facebook og Instagram.

Morten Bruuns tweet, der refererer til balladen om Christian Lønstrups ‘grønlænder’-citat er stærkt. Tjek det her.

Kenneth Frydenbjerg er spot on i sin sammenligning af Pierre Kanstrup og Thomas Helmig. Godt set.

Ugens citat
Her fremhæver jeg et godt citat, som jeg er stødt på i ugens løb.

”Det har været pissekedeligt de somre, hvor man har siddet og set det på tv i stedet for selv at være med.”

– Selvom han stadig omtaler sig selv som ’man’, kan jeg godt lide indebrændtheden hos Christian Eriksen i dette citat. (Set på dr.dk)

Ugens statistikbombe
Jeg har aldrig været fan af matematik, men tal og statistik kan jeg godt lide.

Wesley Sneijder spiller endnu. Hollænderen spillede i den forgangne uge sin landskamp nummer 131 for Holland. Det er ny rekord. Imponerende.

Nyt fra fodboldværelset
Skidt og kanel fra mit eget liv som sportsjournalist og links til nogle af de ting, jeg går og sysler med.

I torsdags var jeg i studiet med ‘Stemmer Fra Ådalen’ og optage en særudgave af programmet. Vi havde OB’s sportsdirektør Jesper Hansen som gæst, og det har været programmets største lyttersucces indtil videre. Det kan stadig høres lige her.

Fredag udkom Tipsbladets Tour de France-magasin. Jeg har en artikel om Jakob Fuglsang med i magasinet. Køb det i en forhandler nær dig – eller her.

Krydser i kalenderen
Fodboldkampe og andet godt, som jeg ser frem til i ugen, der kommer.

U21-EM i Polen begynder på fredag, og det glæder jeg mig til at følge med i.

Jeg ser ligeledes frem til Confederations Cup, der fløjtes i gang lørdag i Rusland.

Ellers noget?
Jeg ville gerne have besøgt rådhuset i Århus her i weekenden, for der er en fornem udstilling om den danske EM-sejr i 1992. Men udstillingen er lukket om søndagen, hvor de fleste mennesker ellers har fri. Ærgerligt.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s