Anbefalinger fra fodboldværelset: Finaler, tårer og skarpe meldinger

Det har været endnu en stor uge i fodboldens verden. Europa League-finale, pokalfinaler, spændende kampe i Superligaen og et par vemodige afskedsseancer med store spillere har været på dagsordenen. Der har derfor været rigeligt med fodboldjournalistik at mæske sig med.

Her er ugens anbefalinger fra fodboldværelset:

Gode sager til ører og øjne
Læsestof, podcasts, videoklip eller andet godt fra havet, som jeg har bidt mærke i i den forgangne uge.

Jeg har før rost DR Sportens lange formater på web. Flere burde gå den vej. Dette interview med Peter Bonde er både interessant og skarpt.

I et tema om Aarhus har Euroman talt med Peter Graulund om hans tid i AGF. Der er nogle rigtig fine detaljer og episoder med i fortællingen.

Spillerforeningen har gennem længere tid haft en serie, der hedder ’Spillernes Stemme’, hvor nuværende og tidligere spillere fortæller åbent om deres liv i fodboldens verden. For nogle uger siden fortalte Jamil Farrington om, hvordan han ikke slog igennem i FC København, og nu har han også skrevet et indlæg om hans efterfølgende møde med Carsten V. Jensen. Rigtig fint.

I forbindelse med Europa League-finalen havde The Guardian et par fine ting om Ajax og Kasper Dolberg. Jeg vil anbefale begge disse artikler om Dolberg og Cruyff-arven.

Apropros Europa League-finalen, så var Tipsbladet repræsenteret på Friends Arena i Solna ved min ven Sebastian Stanbury. Hans fine reportage fra kampen (og en komplet oversigt over alle danskere, der har optrådt i en europæisk finale) var i Tipsbladet i fredags – og er bestemt et læs værd. Artiklen er dog ikke online.

Jeg elsker sæsonrevyer, hvor skribenter og andet godtfolk ser tilbage på en turnering. Hos The Guardian har en række journalister svaret på de samme spørgsmål om sæsonen, der gik i Premier League. Det er både læsværdigt og underholdende.

Mads Davidsen (ikke familie) har sammen med Helle Hedegaard Hein skrevet bogen ’Når talent forpligter’, hvor de har talt med en række sportsudøvere. Den bog glæder jeg mig til at læse! Jeg har indtil videre hørt de to optræde i fællesinterview med Mediano, og så har jeg læst om Mads Davidsens karriere hos dontt.dk. Fine sager.

Hvor skal man begynde, når det handler om Francesco Totti? Han sagde som bekendt farvel til Roma søndag aften efter at have været en del af førsteholdet i 24 år. Internettet er fuld af hyldestartikler, gallerier, målshows og så videre. PÅ AS Romas egen hjemmeside er der det hele, blandt andet den italienske legendes egen farvel-tale på skrift. Stærke sager.

Esbjergs nedrykning fra Superligaen blev en realitet søndag eftermiddag. Jeg var selv tl stede på stadion og så nederlaget mod Horsens. I JydskeVestkysten analyserer Ole Bruun årsagerne til nedturen. Bestemt et læs værd.

Gode sager fra sociale medier
Et par højdepunkter fra Twitter, Facebook og Instagram.

Det var skønt at se Klostermarkskolen i Roskilde sende en hyldest til Lasse Schöne og Ajax inden Europa League-finalen. Se det på Twitter.

Mere Totti. Man bør se hele videoen med Francesco Tottis farvel-seance i Rom på Romas Facebook-side. Husk kleenex.

Herligt at den engelske fodboldikon Gary Lineker bemærkede Brøndby-fansenes fest i Nyhavn inden torsdagens pokalfinale i Parken med ordene “Beautiful bonkers”. Set på twitter.

Ugens citat
Her fremhæver jeg et godt citat, som jeg er stødt på i ugens løb.

”Vi har slået Brøndby, FC København og FC Midtjylland på rap. Spillerne er klar til en europæisk udfordring. Der er ingen af os, der har lyst til at holde ferie, men det er vi desværre nødt til i et kort øjeblik. Men så er vi hurtigt på den igen”

– Lyngby-træner David Nielsen udstråler glæde i BT efter bronze-medaljerne og billetter til Europa kom i hus søndag.

Ugens statistikbombe
Jeg har aldrig været fan af matematik, men tal og statistik i fodboldens verden kan jeg godt lide.

FC København har i denne sæson spillet 28 hjemmekampe i alle turneringer. Det er blevet til 22 sejre, seks uafgjorte og en målforskel på 64-7. Magtdemonstration.

Nyt fra fodboldværelset
Skidt og kanel fra mit eget liv som sportsjournalist og links til nogle af de ting, jeg går og sysler med.

Onsdag optog vi et nyt afsnit af ’Stemmer Fra Ådalen’ med fokus på en frustreret OB-anfører og en afgørende fodboldkamp i Randers. Kan lyttes her.

I denne uge har Fyens Stiftstidende og Ugeavisen Odense sat fokus på Stemmer Fra Ådalen. Interview med blandt andre mig selv her.

Søndag var jeg som nævnt i Horsens for at skrive om den nervepirrende nedrykningsdyst. Esbjerg endte som taber og nedrykker. Det lavede jeg et par artikler om for Jyllands-Posten. Den ene er online.

Og så har jeg sat sidste punktum i min kommende bog om målmænd. Jeg sætter snart gang i det store reklame-apparat for bogen. Så er I advaret.

Krydser i kalenderen
Fodboldkampe, jeg ser frem til i ugen, der kommer.

Mandag: OB – Randers FC (Europa-playoff-semifinale)

Onsdag: FC Helsingør – Viborg FF (Superliga-playoff)

Lørdag: Juventus – Real Madrid (Champions League-finale)

Det ser jeg også frem til

Jeg håber, at jeg inden længe får fingre i bogen ’Når talent forpligter’. Den vil jeg gerne læse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s