Anbefalinger fra fodboldværelset: Superliga-debat, legende-farvel og Trump-citat

Sikke en uge i fodbold-Danmark. Jeg har fulgt meget med i den store debat om spilletidspunkter, kampplanlægning og Superliga-strukturen generelt, som har fyldt en del i den seneste uge. Det er en interessant diskussion i disse disruption-tider, hvor god service og brugervenlighed vægtes højt i mange andre brancher. Jeg er spændt på, hvordan fremtiden ser ud på de danske Superliga-stadioner. Jeg linker i de nedenstående til et par interessante artikler fra debatten, men anbefaler også andre gode ting.

Her er ugens anbefalinger fra fodboldværelset:

Gode sager til ører og øjne
Læsestof, podcasts, videoklip eller andet godt fra havet, som jeg har bidt mærke i i den forgangne uge.

Som nævnt har jeg været meget optaget af debatten om manglende tilskuere i Superligaen, og den skæve planlægning af kampene i landets bedste række. EfB-træner Lars ’Lungi’ Sørensen luftede sin utilfredshed med planlægningen, men fik svar på tiltale fra Viasats Kim Mikkelsen. Tidligere på ugen havde Danni Kristensen en interessant kommentar i Viborg Stifts Folkeblad om sagen. Også Dennis Bjerre satte fokus på den skæve planlægning af kampene i Århus Stiftstidende, og i Tipsbladet opfordrede chefredaktør Troels Bager til handling. Som sagt er jeg spændt på, om der kommer ændringer til det bedre i næste sæson.

I England har John Terrys afskedsdans i Chelsea kastet en fin artikel af sig hos The Guardian. Det er glimrende læsning – og så bliver Bjarne Goldbæk nævnt undervejs. For ja – Terry har spillet sammen med danskeren, der ellers forlod Chelsea i 2000.

Endnu et farvel: Jeg grinede ret meget af den her video fra 11Freunde. En ret beruset Franck Ribery hylder Phillipp Lahm, der stopper karrieren efter mange succesfulde sæsoner i Bayern.

Der har i årevis været masser af dybdegående fodboldjournalistik i Danmark, og sidste år kom Mediano til som et fint supplement. William Kvist har alle dage været god at interviewe. Jeg har selv talt med ham en del gange, og han giver som regel meget af sig selv og er åben, ærlig og reflekteret omkring sin egen karriere. Derfor er han også en fornøjelse at høre på i interviewet med Mediano, der udkom i denne uge.

Et medie der i årtier har stået for kvalitet, perspektiv og tid til detaljerne er Tipsbladet, der fortsat er en fremragende leverandør af solid fodboldjournalistik. Jeg er ikke ansat længere, så jeg kan godt tillade mig at skrive sådan! I fredags var der mange gode sager i bladet – blandt andet Sebastian Stanburys artikel om Ajax’ evige evne til at komme igen efter modgang. Herlige Per Høyer-referencer undervejs. Jeg vil også fremhæve hans interview med Alexander Zorniger, hvor ugens citat stammer fra. (Ingen af artiklerne er online endnu)

Endelig vil jeg anbefale Euromans portræt af Kasper Dolberg – fin læsning. (Artiklen er ikke online)

Gode sager fra sociale medier
Et par højdepunkter fra Twitter, Facebook og Instagram.

Jeg er vild med forsiden på Midtjyllands Avis fra i onsdags. Det var dagen efter den sidste kamp nogensinde på Silkeborg Stadion, og det blev markeret på en rigtig fin måde.

Jeg faldt i denne uge over Instagram-profilen retro_football_photo – der er masser af herlige fodboldbilleder på den konto.

Ugens citat
Her fremhæver jeg et godt citat, som jeg er stødt på i ugens løb.

“Enhver person har sin egen særlige kvalitet. Min særlige kvalitet er at træne hold. I dag kan man blive politiker uden at vide noget om politik. Man kan lede USA uden at have nogen kvaliteter. Det kunne jeg måske også have gjort. Men jeg foretrækker fodbold. Der kan jeg se mig selv i spejlet om aftenen og sige: “Ja. Det her er det, du ved mest om.” Jeg tror ikke, Trump kan se sig selv i spejlet og gøre det samme. Og det er ikke på grund af hans frisure.”

Alexander Zorniger i Tipsbladet, 19. maj 2017

Ugens statistikbombe
Jeg har aldrig været fan af matematik, men tal og statistik kan jeg godt lide.

Tyske Stuttgart trak i weekenden 50.000 tilskuere til en hjemmekamp mod Würzburger Kickers i 2. Bundesliga. Det er første gang i historien, at der er så mange tilskuere til en kamp i den næstbedste tyske række.

Nyt fra fodboldværelset
Skidt og kanel fra mit eget liv som sportsjournalist og links til nogle af de ting, jeg går og sysler med.

I begyndelsen af ugen var jeg på besøg hos Fodbold FM og Radio 24Syv. Jeg var i fornemt selskab i form af Lars Berendt og Viggo Jensen, og det var to gode timers fodboldsnak med bl.a. stort fokus på Richard Møller Nielsen, som jeg jo engang har skrevet en bog om.

Onsdag optog vi en ny udgave af ‘Stemmer Fra Ådalen’ – og her havde vi også fokus på tilskuerkrisen. Programmet kan lyttes her.

Lørdag var jeg på stadion i Odense, hvor jeg så OB spille mod Randers FC i Superligaens playoff-runde. Jeg dækkede kampen for Jyllands-Posten og sammenlignede store dele af opgøret med en leverpostejsmad.

Krydser i kalenderen
Fodboldkampe, jeg ser frem til i ugen, der kommer.

Onsdag
Ajax – Manchester United (finale i Europa League)

Torsdag
FC København – Brøndby IF (finale i DBU Pokalen)

Lørdag
Chelsea – Arsenal (FA Cup-finale)

Lørdag
Frankfurt – Dortmund (finale i DFB Pokal)

Det var alt herfra i denne omgang – nyd mandagen og foråret.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s