Anbefalinger fra fodboldværelset: Fede fotos, nostalgi og nordjysk lyd

I sidste uge satte jeg et lille skib i søen i form af anbefalinger i blogform af artikler, podcasts og andet godt fra sportens verden – med primært fokus på fodbold. Det fik fin respons, så jeg kører videre med konceptet, men finpudser stadig i en søgen efter en endelig form.

Jeg har også skiftet navnet og kalder nu nyhedsbrevet her for ‘Anbefalinger fra fodboldværelset’. Det er en reference til det værelse i min kælder i mit hus, hvor jeg har indrettet en lille fodboldhule med bøger, magasiner, fodboldtrøjer, halstørklæder og en masse andet memorabilia fra mit liv som fodboldbums.

Jeg vil fortsat primært fokusere på gode fodboldhistorier fra aviser, netmedier, podcasts, videoklip und so weiter – men der kan også snige sig andre sportsgrene med.

Her er ugens anbefalinger fra fodboldværelset:

GODE SAGER TIL ØJNE OG ØRER
Læsestof, podcasts, videoklip eller andet godt fra havet, som jeg har bidt mærke i i den forgangne uge.

I sidste uge scorede Morten ‘Duncan’ Rasmussen igen for AGF, og han er nu meget tæt på at slå Søren Frederiksens rekord som den mest scorende spiller i Superligaens historie. Det har tipsbladet.dk lavet en fin historie om i form af et herligt interview med netop Søren Frederiksen. En af mine helte. Læs artiklen her.

Jeg fik lidt røg på Twitter, fordi jeg ikke kunne se det smukke i 0-0-kampen mellem Manchester United og Manchester City onsdag. Men så læste jeg Erik Nivas klumme hos Aftenbladet, og han slog fast, at det ene hold var uambitiøst, og det andet var fantasiløst. Tak for det, Erik.

Nordjyske Medier har en rigtig fin podcast med det underfundige navn Ripodsten. I denne uge var AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde en af gæsterne i studiet, og han gav et fint indblik i livet som sportsdirektør samt nogle ærlige svar om AaB’s udfordringer. Helt klart et lyt værd.

Jeg er glad for fodboldfotos. Kicker har samlet en fin lille buket af billeder af Philip Lahm, der stopper karrieren til sommer og blev tysk mester med Bayern i weekenden. Stor spiller i en lille krop. Se mere her.

Mere AGF: Jeg vil lige hylde klubbens initiativ til at lade fans komme til orde på den officielle hjemmeside. De behøver ikke at være kendte, men det er de så. Seneste interview var med Mathias Buch Jensen, der gav et herligt indblik i livet som AGF-fan og også leverede et skønt bud på en slutreplik lige inden spillerne går på banen. Læs det her.

GODE SAGER FRA SOCIALE MEDIER
Et par højdepunkter fra Twitter, Facebook og Instagram.

Amsterdam-klubben AFC Ajax oplyste på Twitter, at klubben arbejder på at navngive sin hjemmebane efter legenden Johan Cruyff. Det er herligt, at en stor klub vælger at hylde historien frem for at score penge på at lade en sponsor få klistret sit navn på.

Jeg ville aldrig få lavet noget fornuftigt, hvis jeg havde adgang til Danmarks Radios arkiver. Sikke en guldgrube. Heldigvis deler de gode folk fra Statsradiofonien ud af guldet engang i mellem. I denne uge var der nostalgisk gensyn med Skagens pokalsensation fra 1987. Herligt videoklip.

Sportsfotografen Lars Rønbøg er en fornøjelse at følge på Twitter, for han lægger fremragende billeder ud – særligt af fodboldfans. Jeg kan godt lide dette billede fra Brøndby Stadion.

UGENS CITAT
Her fremhæver jeg et af godt citat, som jeg er stødt på i ugens løb.

“Kan vi kjøpe Christian Eriksen? Tilby danskene et par fjelltopper og tre- fire langrennsløpere i bytte.”
– Den norske fodboldkommentator Lars Tjærnås skrev på Twitter, at nordmændene burde tilbyde Danmark et par bjergtoppe og tre-fire langrendsløbere i bytte for Christian Eriksen. Den danske Tottenham-profil er brandvarm for tiden.

UGENS STATISTIK
Jeg har aldrig været fan af matematik, men tal og statistik i fodboldens verden kan jeg godt lide. 

Mandag den 24. april blev en historisk dag i Superliga-regi. I kampen mellem AGF og AaB fik 17-årige Benjamin Hvidt således Superliga-debut for Aarhus-klubben, og han blev dermed den første spiller i landets bedste række, der er født i dette årtusinde. Hvidt er født i år 2000 og kunne altså have været med i serien Årgang 0.

NYT FRA FODBOLDVÆRELSET
Skidt og kanel fra mit eget liv som sportsjournalist og links til nogle af de ting, jeg går og sysler med. 

Torsdag var jeg på besøg hos TV 2 Fyn for at sætte fokus på OB’s kamp mod Horsens. Se videoklippet her.

Samme dag optog jeg en udgave af den uafhængige podcast ‘Stemmer fra Ådalen‘ – denne gang med fokus på ledertyper og anførere i OB i nyere tid.

Og fredag fuldendte jeg så ugen med at dække kampen mellem OB og AC Horsens for tipsbladet.dk. Et par unge gutter stjal billedet – og et par målmænd kom i uheldigt fokus.

Weekenden bød også på kampdækning – denne gang for Jyllands-Posten. Lørdag skrev jeg således om FC Midtjyllands fysiske dødboldssejr over FC Nordsjælland, der ellers kom foran ved Marcus Igvartsens drømmemål.

KRYDSER I KALENDEREN
Fodboldkampe jeg ser frem til i ugen, der kommer.

Tirsdag: Real Madrid – Atletico Madrid, Champions League

Onsdag: Ajax – Lyon, Europa League

Fredag: West Ham – Tottenham, Premier League

Det ser jeg også frem til:

Der er pokalfodbold i Danmark i denne uge. Brøndby møder FC Midtjylland i semifinalen i 2016/17-turneringen, men der er også kampe i 2017/18-udgaven af DBU Pokalen. Her spiller Tarm IF mod Lem Boldklub. Herligt møde i det jyske!

Det var alt herfra. Var det for kort, for langt eller for ligegyldigt? Giv gerne feedback og del linket med venner og bekendte, hvis du kan lide konceptet.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s