Anbefalinger fra fodboldværelset: Clasico, tennisguf og AGF

Gennem længere tid har jeg haft lyst til at samle nogle af de gode ting, jeg er stødt på i medieverdenen og dele det. Så derfor skyder jeg i dag i gang i den her mandagsblog, der vel egentlig er en slags nyhedsbrev – indtil videre har jeg dog ikke helt styr på det tekniske fikumdik, så jeg kan sende nyhedsbrevet ud. Derfor i blog-form indtil videre. Og ja – jeg er bl.a. inspireret af Kristoffer Dahy Ernsts Morgenpost.

Jeg håber, at jeg en gang om ugen kan samle gode sager – primært fra den danske medieverden, for der er så rigeligt af kritik af den her branche, og som sportsjournalist vil jeg gerne pege på, at der altså findes masser af rigtig god journalistisk. Desuden vil jeg også nævne nogle af de ting, jeg selv går og pusler med, som jeg i sagens natur vil anbefale, at man også holder øje med.

Here it goes:

Gode sager til ører og øjne
Læsestof, podcasts, videoklip eller andet godt fra havet, som jeg har bidt mærke i i den forgangne uge.

Når jeg har set en vidunderlig fodboldkamp, som jeg gjorde søndag aften, da FC Barcelona vandt over Real Madrid, vil jeg gerne læse, hvad de bedste skribenter har skrevet om den. Sid Lowe er som altid god hos The Guardian. https://www.theguardian.com/football/2017/apr/23/real-madrid-barcelona-la-liga-match-report 

Et anderledes interview med FC Københavns angriber Federico Santander: https://www.copenhagensundays.dk/home/varmt-blod-og-kolde-kontanter/2017 .

Det er et stigende problem, at fodboldklubber spiller på stadioner, der er bygget til andre begivenheder og sportsgrene end det smukke spil. Den sydkoreanske klub Gangwon FC spiller på et stadion, der egentlig er lavet til skihop. Det har The Guardian skrevet om. https://www.theguardian.com/football/these-football-times/2017/apr/20/football-club-ski-jump-stadium-south-korea-winter-olympics#img-1

Der er mange trænere, der er under pres i Superligaen i øjeblikket, og de bliver derfor interviewet på livet løs. AGF’s Glen Riddersholm svarer for sig i en artikel i Tipsbladet, mens JydskeVestkysten lørdag smed en masse spørgsmål i retning af EfB-træner Lars Lungi Sørensen. Et godt indblik. http://www.jv.dk/efb/-Hvis-jeg-ikke-foeler-spillernes-opbakning-gaar-jeg/artikel/2499076

Den norske trænerlegende Egil Drillo Olsen fyldte 75 år i den forgangne uge. I Danmark er han en hadefigur, men han har betydet meget for norsk fodbold. Det har Lars Tjernås skrevet et fint og personligt blogindlæg om. http://www.aftenposten.no/100Sport/meninger/Tjarnas-personlige-gratulasjon—Ordet-legende-brukes-og-misbrukes-ofte-Om-Drillo-er-det-helt-riktig-234277b.html

Min bedste medieoplevelse i denne uge har været DR Sportens podcast ’Illustreret Sport’. Værten Jacob Panum har mødt tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen til en snak om Wimbledon, moderens død og livsfilosofi. Virkelig godt. Det behøver man ikke at være tennisfan som jeg for at synes. Lyt podcasten her og læs om sagen her: http://www.dr.dk/sporten/tennis/podcast-frederik-loechte-min-mors-doed-har-praeget-min-karriere

Gode sager fra Internettet:
Et par højdepunkter fra Twitter og Instagram.

AGF har det svært, og det fangede Jesper Simo med et screenshot af AGF-toppen fra kampen mod AaB for en uge siden. Det siger det hele. https://twitter.com/JesperSimo/status/854022141796286464

Efter en kamp som Real Madrid-Barcelona er der altid masser af gøgl på de sociale medier. Jeg grinte af den her: https://twitter.com/mauriciopedroza/status/856302449090478081 

Og så var det jo også i den forgangne uge, at Zlatan Ibrahimovic pådrog sig en alvorlig skade. Det er jeg som alle andre fodboldelskere ked af. Heldigvis er han selv stærk og skarp som altid. https://www.instagram.com/p/BTPmFBWgkDG/?taken-by=iamzlatanibrahimovic 

Mine egne projekter:
Det er så populært at skrive noget halv-ironisk og afstandstagende, når man skal reklamere for noget, man selv har lavet. Men jeg sætter en ære i de ting, jeg laver, og her er nogle af det, jeg har arbejdet med i den forgangne uge:

Torsdag optog jeg ’Stemmer fra Ådalen’ i København med Martin Borre og Morten Ohm. Lyt med her.

Fredag lavede jeg 90 minutters interview med Jens Jakob Thomasen i selskab med Peter Brix. Det kan høres her. 

Lørdag dækkede jeg Superliga-kampen mellem Horsens og Esbjerg for JP og fik derfor øje på, hvorfor flere fodboldfagfolk har hvisket navnet Anders Dreyer i øret på mig i løbet af den seneste tid. Han er værd at holde øje med. Mit referat fra kampen kan læses her.

Og så er jeg også i gang med et bogprojekt. Mere om det senere.

Krydser i kalenderen:
Fodboldkampe eller andre sportsbegivenheder, jeg ser frem til.

Mandag: AGF – AaB i Superligaen

Onsdag: Bayern München – Borussia Dortmund i DFB Pokal

Torsdag: Manchester City – Manchester United i Premier League

Det glæder jeg mig også til:
Andet godt der er værd at holde øje med.

Jeg har lige modtaget bogen om Iniesta med posten. Titlen er ‘Kunstneren: Jeg er Iniesta’, og min ven Sebastian Stanbury nævnte den allerede i vores podcast for en rum tid siden. Den glæder jeg mig til at dykke ned i – når jeg på et tidspunkt får tid. Her er en anmeldelse af bogen fra When Saturday Comes. 

Og så vil jeg lige nævne, at der mandag aften i Odense vises en film om dengang Richard Møller Nielsen vendte hjem til Over Holluf efter at have vundet EM. Det er privatoptagelser, der ikke har været offentliggjort før. Jeg ville gerne have set det, men kan desværre ikke selv komme til arrangementet. Man kan læse en lille foromtale her: http://www.fyens.dk/odense/Da-Richard-Moeller-kom-hjem/artikel/3142612 

Det var alt herfra i denne omgang. Hvis alt går vel, forsøger jeg mig med en ny omgang af det her format i næste uge. Kom gerne med feedback!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s