OB skal undgå flere dybe suk

Det var et dybt suk, der bredte sig over stadion i Odense i mandags, da Silkeborgs Dennis Flinta fik bugseret en udligning i nettet i overtiden, så OB måtte nøjes med 2-2 i en kamp, fynboerne ellers havde domineret. Publikum rejste sig fluks og flygtede fra tribunerne og hjem til aftenkaffen. For det var ikke bare tre point, der blev til et, det var også en glimrende start på foråret, der blev forvandlet til en rigtig skidt en af slagsen.

Presset vokser
Gennem vinterpausen er der blevet sat spørgsmålstegn ved OB på grund af spillersalg og manglende indkøb samt et minde om efterårets udfald. Det var som om, at den generelle opfattelse i fodbold-Danmark var, at OB sandsynligvis bare ville fortsætte middelmådigheden i foråret.

Derfor var det opløftende at se, hvordan OB spillede Silkeborg ud af brættet i en time på en måde, man med Troels Bechs ord ikke havde set lignende i to år. Så meget desto mere katastrofalt var det, at sækken ikke blev snørret. Så meget desto mere hårdt er det at tackle for både spillere og fans.

OB var i forvejen under stort pres før forårssæsonen, for man har valgt at satse på de forhåndenværende søms princip for andet forår i træk. Det er en smal trup af talenter og rutinerede folk, der skal bære igennem. En sejr over Silkeborg kunne have modbevist kritikerne – og ført OB op på en sjetteplads med kun fire point til en tredjeplads. Bevares, der er stadig ‘kun’ fem point op til medaljer, men den uafgjorte kamp mod Silkeborg har kun gjort presset på OB endnu større.

FCN som rynkecreme
Nu venter FC Nordsjælland i weekenden, og det er svært at se, hvordan OB skal kunne tåle endnu et pointtab. Det vil blot fremkalde flere dybe suk og pibekoncerter. Ganske vist vil der stadig være 39 point at spille om, men lykkes det ikke at vinde over Farum-drengene, vil både fans og medier vil stå klar med hvæssede knive. For så har det været en skidt start på foråret, kritikken vil tage til og troen på OB-projektet falme.

Som sagt er skuden slet ikke begyndt at tage vand ind endnu, og et enkelt pointtab i første forårskamp betyder ikke, at OB nu får et forfærdeligt forår. Men det var måden, det skete på, der får panderynkerne frem.

Kun en sejr over FC Nordsjælland kan glatte ud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s