Landsholdet er i en helt anden liga

Det danske ligalandshold får i disse dage sol på og kilometer i de blege ben på den årlige tur til varmere himmelstrøg. Det har været en tradition i mange år, og ligalandsholdet har bestemt en berettigelse, men spørgsmålet er, hvad man reelt skal vurdere træningskampene i Thailand som. Det er i hvert fald næppe et springbræt til EM-slutrunden.

Det er i hvert fald det indtryk, man sidder med efter onsdagens kamp mod Sydkorea, der var en kedelig og noget kønsløs affære uden dramatik og tempo. Ligalandsholdstruppen er – undskyld udtrykket – i en helt anden liga end A-landsholdet. Det er naturligvis klart, idet det ikke er de bedste spillere, men i mine øjne har man også taget for mange eksperimenter med til Thailand.

Vintertur som EM-forberedelse
Ville det ikke have været bedre at tage så mange reelle EM-kandidater med til Thailand som muligt? I stedet for at lade Lars Jacobsen, Rommedahl og Krohn-Dehli blive hjemme kunne man spille disse spillere endnu bedre sammen, så det hele bare sidder i skabet til sommer. Der er alligevel næppe ret mange af de 22 ‘turister’ i Thailand, der kommer med til Ukraine til sommer? Da ligalandsholdet var af sted i 2010, var der kun én spiller, der også var med i flyet til VM i Sydafrika samme år: Jakob Poulsen.

Selvfølgelig kan man bruge ligalandsholdet til at introducere Superligaspillerne til A-landsholdets røde grød og tråd, men med en slutrunde til sommer vil det måske være mere gavnligt at fokusere hundrede procent på at have et helt skarpt hold med til den tid. Det kunne være gavnligt at tage alle de bedste med til Thailand.

I stedet er der groft sagt for mange lottokuponer med på ligalandsholdet, som næppe kommer i spil på A-landsholdet i løbet af foråret alligevel. Jeg tvivler for eksempel på at se Dennis Flinta, Lasse Riise eller Mads Albæk på A-landsholdet i løbet af foråret. Måske tager jeg fejl.

Ingen EM-billetter i Thailand
Nu venter der en sidste kamp på lørdag for ligalandsholdet, inden turen går tilbage til det kolde Danmark. Nogle spillere har måske fået et plus i Morten Olsens bog, mens der givetvis er en hel del, der har fået et minus.

Men det er ikke i Thailand, man spiller sig til EM. Det må først og fremmest være gennem gode præstationer i foråret. Det glæder jeg mig til at se.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s