En stor spiller uden legendestatus

Jeg har lurepasset her på siden i starten af det nye år, og derfor er dette det første indlæg i 2012. Jeg har ventet på en aktuel begivenhed at sparke året i gang med, og den kom så i dag. Chris Sørensen forlader OB efter otte år og skifter hjem til Randers. Det er ikke den største transferbombe i verdenshistorien, men OB tager trods alt afsked med en spiller, der har været en del af klubben siden 2004. Det kalder på omtale.

Chris Sørensen har spillet 327 førsteholdskampe for OB, hvilket placerer ham på en sjetteplads på listen over flest kampe i OB-trøjen. Desværre for Sørensen vil han i de fleste OB-fans’ øjne ikke nå en nær så høj placering, hvis man opstiller en liste med OB-koryfæer eller -legender.

En kedelig fodboldspiller
Jeg har fulgt OB i mange år, de seneste fem af slagsen har været som journalist på sidelinjen. Chris Sørensen har været en stor del af klubben i denne periode, men han har sjældent fået den store anerkendelse fra tribunerne. Han repræsenterer nemlig ‘den kedelige fodboldspiller’ i mange sammenhænge. På banen har han altid været stabil, men sjældent leveret spektakulære præstationer. Uden for trækker han heller ikke de store overskrifter.

Sådan noget bliver man ikke fan-favorit af, og især i de sidste par sæsoner har OB-tilhængerne rynket lidt på næsen af anføreren uden armbevægelser. På den fynske fantribune vil man hellere have flamboyante typer som Djemba-Djemba, mens stabile slidere som Hans Henrik Andreasen og Chris Sørensen ikke er i lige så høj kurs.

Fra Serie 2 til landsholdet
Men sådanne spillere er også vigtige, og Chris Sørensen skal nu nok stige i status med tiden. Det manglede da også bare. En bronzemedalje, tre sølvmedaljer, en pokaltitel og fem landskampe er nogle af de højdepunkter, han kan se tilbage på. Det er en pæn bedrift, når man som 20-årig spillede Serie 2 og spiste hotdogs efter kampene.

Chris Sørensen har fået det optimale ud af sin karriere, som altså fortsætter nogle år endnu hjemme i Randers. Han får næppe legende-status, men han bør blive mindet som en stor spiller i OB’s historie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s