Fredagsbombe #1: Uheldet i Ukraine

Puha, for en lodtrækning. Danmark møder Portugal, Tyskland og Holland ved næste års EM-slutrunde. Det var med andre ord en uheldig aften i Ukraine for Olsen og kompagni, og Peter Schmeichels mystiske grimasser fra scenen sagde det hele: Skal man grine eller græde?

Det bliver en alvorlig opgave for Danmark, og det ligner jo unægteligt tre kampe og hjem igen – ligesom i 1988 og 2000, hvor vi også havnede i dynamitpuljen og røg ud med et brag.

Hvor fanden er Khirkov?
Og som om det ikke var nok. Alle gruppekampe skal spilles i Ukraine – den første endda i Khirkov, der ligger 2.500 kilometer i bil fra Aarhus. De andre to kampe er lidt tættere på, og det bør trods alt ikke skræmme de danske tilskuere væk, selvom det af en mærkelig årsag hele tiden har ligget i luften, at vi skulle til Polen.

Det så man blandt andet i den første slagsang, der kom på nettet i dagene efter kvalifikationen var i hus. Her lagde man en ironisk distance til slutrunden og nedtonede forventningerne i en grad, så man skulle tro, at man kendte lodtrækningen på forhånd. Det gjorde man ikke, for vi skal ikke til Polen, hvilket man ellers sang lystet om i det fine bud på en sjov slagsang.

Netop slagsange er i øvrigt noget, jeg elsker, så det kan der sagtens komme flere indlæg om på denne blog her i de kolde vintermåneder.

Surpriseparty i vente?
Men tilbage til EM-lodtræningen. Det er selvfølgelig noget lort, men på den positive side kan Danmark kun overraske, og det har vi jo gjort før. Det passer os danskere godt, at vi ikke har nogen forventninger, og at vi kan lurepasse lidt. Og så skal vi ikke glemme, at vi faktisk har vist endog meget lovende takter i de seneste kvalifikationskampe.

Hertil kommer, at det bliver tre knaldkampe mod store modstandere. Det er trods alt federe at spille mod Holland, Portugal og Tyskland – end de kedelige nationer i gruppe A: Grækenland, Rusland, Tjekkiet og Polen.

Tyskland vinder
Der er sagt nok om den mærkelige seedningsmodel, så det vil jeg ikke gøre her. Jeg vil bare konstatere, at det nok skal blive en interessant og spændende EM-slutrunde – uanset om Danmark når langt eller ej.

PS: Jeg tror, Tyskland bliver Europamestre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s