Pyntegran skal sikre julefreden i OB

Ligeså væsentlig sejren i Horsens sidste weekend var for OB, ligeså skæbnesvanger var gårsdagens nederlag for OB. Fynboerne er nu syv point efter FC Midtjylland på tredjepladsen, der lige nu må være det eneste “realistiske” mål for OB.

Og når jeg sætter realistisk i gåseøjne, er det fordi det bliver svært for OB i den nuværende forfatning at nå. Bevares, syv point er ikke alverden at hente, men udover at indhente FC Midtjylland, er der også fire andre hold, der skal passeres. Og så må man bare erkende, at OB lige nu er tættere på en tiendeplads end en tredjeplads.

Mod FC Midtjylland manglede der både vildskab og energi, men også det sidste held. OB kunne med marginalerne på sin side have vundet, men modgangen er bare stor på mange fronter i øjeblikket. Man har indtryk af, at visse dele af spillertruppen snart gerne vil på ferie.

Sejr i Sønderjylland vil give håb
Så der bliver nok at arbejde på i vinterpausen, når træningen igen starter op i det nye år. Inden da venter dog tre kampe, der kan give en anelse ro på bagsmækken. OB møder Wisla Krakow og Fulham i Europa League, mens SønderjyskE venter i Superligaen.

En sejr over sønderjyderne kan flytte lidt i tabellen, men vil først og fremmest være pyntegran i forhold til det samlede indtryk i efteråret. Uanset hvad, vil et nederlag i Haderslev i december gøre ualmindeligt ondt, så det skal man for alt i verden undgå.

Et europæisk mirakel
Til gengæld har OB alt at vinde på den europæiske scene. Wisla Krakow bør på en god dag besejres på hjemmebane på torsdag, og så står OB lige pludselig overfor en finale på Craven Cottage i London ti dage før jul.

Præsterer fynboerne et mirakel, som man før har gjort i Europa i december, og går videre i Europa League, vil julefreden sænke sig over Ådalen, og spillerne kan gå på ferie med en forholdsvis god smag i munden og en positiv begivenhed i hukommelsen.

Så hver især kan årets tre sidste turneringskampe komme til at gøre en kæmpe forskel for OB og slutindtrykket af efteråret. Det har været en rigtig skidt halvsæson, og i de næste uger afgøres det, om OB går på ferie med håb eller fiasko malet i ansigterne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s