Superligaen er i krise

Tilskuerne svigter Superligaen. Sådan lyder overskriften på en historie på sporten.dk i dag, og det dækker over en historie om den store tilskuerflugt fra landets bedste fodboldrække.

Siden 2007 er tilskuertallet faldet med 11,7 procent, hvilket ifølge sporten.dk svarer til 951 tilskuere per kamp. Det er skidt, men det er endnu et tegn på, at Superligaen er i krise.

FCK ignorerer problemerne
Jeg har før skrevet om Superligaens problemer: Der er ingen spænding, der er dårlig fodbold og der er ingen tilskuere. Det er lige til at blive i dårligt humør af, og det er bekymrende, at FCK’s direktør Hørsholt ignorerer tilskuerflugten og siger, at man ser positive tendenser.

Hvad kan man gøre ved det? Ja, man kan jo starte med at lade være med at gøre sig uvenner med sine fans, som FCK har gjort det. Og så skal man passe på med ikke at gøre fodbold til en rigmandssport for sponsorer, TV-folk og jakkesæt. Man skal huske fansene, og det kan sagtens lade sig gøre.

Kig syd for grænsen
Tyskland er jo mønskereksemplet, hvor fans i nogle klubber har en plads i bestyrelsen og i øvrigt også har en vis mangt i forbindelse med kampplanlægningen, så ikke alle kampe bliver spredt ud over ni forskellige spilletidspunkter. Resultatet heraf er en rekordstor tilskuertilgang.

I Danmark gider man ikke engang at komme på stadion, når der er Europa Cup på plakaten. OB har trukket omkring 8.000 tilskuere i de første Europa League-kampe, hvilet ganske enkelt er forrykt, når man tænker på at et hold som Twente fra Holland havde 2000 tilskuere med til Odense.

Er fodbold bare en hobby?
Så Danmark savner en fodboldkultur, hvor folket elsker fodbold. Her i landet er det ikke en livsstil, men en hobby på linje med en løbetur eller lignende. Og lige så let det er at springe over en løbetur, lige så let er det for mange at springe over en tur på stadion og se showet i TV.

Resultatet er dårligere stemning og dermed dårlige fodbold.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s