OB jagter håbets sejr mod FCK

Det er tæt på en skæbnekamp for OB, når fynboerne møder F.C. København i aften. Tæller man det hele med, har OB kun vundet én kamp – mod HB Køge – ud af de seneste otte. Derfor er der pres på, og det bliver en markant opgave for OB, der gerne skal have en sejr mod FC København, der også trænger til point efter et par nederlag i træk i Superligaen.

Endnu et FCK-nederlag virker usandsynligt, så det vil være et stort resultat for OB at vinde i aften. Det vil samtidigt være et signal til omverdenen om, at man endnu ikke skal afskrive fynboerne i topkampen, selvom der inden aftenens kamp er 11 point mellem OB og FCK.

0-5 og 3-0
Det seneste år har budt på nogle markante resultater, når OB og FC København har tørnet sammen. For godt et år siden tabte OB med 0-5 i Parken i fynboernes største ydmygelse i nyere tid. Med den daværende sejr kom FCK 15 point foran OB, der til gængæld kun havde 17 point for 12 kampe og en negativ målscore på fjerdepladsen. Siden fik OB revanche, da sølvmedaljerne kom i hus i maj måned, hvor de stribede vandt 3-0 i overbevisende stil.

Situationen er nogenlunde den samme nu som for et år siden: OB kan blive hægtet difinitivt af fra FCK og stadig have få point i forhold til antal spillede kampe. Men selvom jeg i indledningen talte om en skæbnekamp, så er sæsonen stadig ung. Husk på, at OB også var i “krise” for et år siden, men alligevel hentede sølv.

Muligheder med manden fra Mali
Det ændrer nu ikke på, at OB ville have godt af en stærk præstation – og helst tre point. Kalilou Traoré er meldt klar igen, og hvis han får lov at spille, så kan der ske ting og sager. Man behøver blot at huske på det seneste møde i Odense mellem OB og FCK, hvor Traoré ejede banen. 

Hvis han gør det igen, ser det fornuftigt ud for OB mod et FCK-hold, der godt nok var stærke mod Brøndby i pokalturneringen, men som endnu ikke har fundet fordums styrke. OB har muligheden for en sejr, der vil give håbet tilbage til folket på lægterne. Det kræver en jætteindsats, men det kan lade sig gøre.

Men OB skal nu nok få det svært alligevel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s