Fede tider

Nogle gange er landskamppauser ikke særlig sjove. Landsholdsfodbold kan være kedeligt, det kan være søvnigt og det kan være dødssygt. Men det kan også være tiltrængt, sjovt og spændende. Og det er det i disse dage.

Superligaen er for tiden en død sild, og derfor er det fantastisk med noget landsholdsbold, hvor Danmark endda spiller godt (i 22 minutter) og banker Cypern 4-1. Meget tiltrængt. Meget stærkt. Meget nødvendigt.

Landsholdet er en institution
Sejren var endnu et skridt på vejen til EM, og det ser ud til, at min prognose fra marts måned holder vand. Det er altid dejligt at få ret. Og det er godt for nationen at have et landshold med succes. Det samler folk – og det er tiltrængt i disse tider, hvor splittelse præger især den politiske scene.

Fodbold samler folk, og landsholdet er en institution i samfundet. Og det ser ud til, at vi efter mange magre år måske er på vej til nogle fede af slagsen. Endnu en slutrunde vil være fantastisk, og det vil være den ultimative salut for Morten Olsen at kvalificere sit hold til den fjerde turnering ud af seks mulige.

Ronaldo og EM i sigte
Men først venter Portugal altså, og det kan ende med både direkte deltagelse, play-off og en god andenplads. Uanset hvad, er det letteste altså at vinde, og det vil give et markant boost for landsholdsfodbolden, hvis Danmark foran et fyldt Parken besejrer Ronaldo og kompagni.

Mit landsholdshjerte banker igen, så jeg hopper med på ‘Roliganekspressen’ fra Aarhus tirsdag eftermiddag. Det kan blive en historisk aften for fodbold-Danmark.

2 thoughts on “Fede tider

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s