Et skridt frem og to tilbage

Jeg har bedrevet en artikel om OB's første år efter blodbadet sidste år.

OB har tabt fire fodboldkampe på stribe. Det er længe siden, at fynboerne har været inde i en sådan stime, og når to af nederlagene er faldet til Fredercia og Horsens, og det tredje var på 1-4 på hjemmebane, så begynder alarmklokkerne så småt at ringe hos diverse OB-fans.

Men på ledelsesgangen er der ro, og det skyldes, at man er midt i en langsigtet udviklingsfase, hvor truppen skal optimeres og klubkulturen skal forstærkes. Derfor har man i ugens løb hørt direktør Thomas Christensen bakke op om Henrik Clausen adskillige gange.

Det er også det rigtige at gøre. Selvom snoren ikke er kilometerlang, så ville en fyring være hovedløs. Nok ligger OB aktuelt nummer syv i Superligaen, men der er aldrig blevet delt medaljer ud i oktober, og desuden har fynboerne kun fire point op til andenpladsen.

FCK er langt væk
Men der er et men. For selvom andenpladsen er indenfor rækkevidde, så er der rigtig langt op til FC København på duksepladsen. Der er 14 points afstand, og det bliver ikke hentet i sæsonens resterende 23 runder.

Og så kan man spørge sig selv om, hvor langt OB er nået. Det er et års tid siden, at fynboerne sadlede om og fyrede Kim Brink og Lars Olsen. Dengang lå man nummer fire og var i Europa League. Det er nogenlunde det samme nu, og man kan diskutere, om OB bare har taget et skridt frem og to tilbage. Det kan man i øvrigt læse meget mere om i Tipsbladet denne weekend.

45 minutter fra Champions League
Det er nu slet ikke sikkert, at OB var blevet nummer to i foråret eller havde været 45 minutter fra Champions League med Lars Olsen ved roret. Så OB-ledelsen kan med rette sige, at man gjorde det rigtige dengang. Der har været fremgang på flere fronter, men man mangler stadig det afgørende skridt op til guldmedaljerne.

Men der er lang vej endnu, og det bliver i hvert fald ikke i denne sæson, at OB bliver danske mestre. Der skal kæmpes hårdt for andenpladsen, inden man kan taget nyt skridt fremad.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s