En spændende cocktail med Michael Jackson, Thomas Rohde og Baye Djiby Fall

Unibet har taget mærkelige midler i brug for at reklamere for Europa League

Efter en helvedesuge i Superligaen, skal OB tilbage på sporet, når fynboerne i aften møder Fulham i Europa League. Det er en spændende cocktail i en overset turnering mod et mærkeligt fodboldhold.

Det er en gylden mulighed for OB for at tanke selvtillid og vinde folkets gunst tilbage, men det er også en kamp med risiko for yderligere splittelse og problemer. Men det er først og fremmest en kamp, der byder på mange indtryk. Lad os tage en ting ad gangen.

Den oversete lillebror
Europa League er som nævnt i indledningen en overset størrelse. Dels er det kun de næstbedste hold, der er med. Og når de store fodboldlande så har fire hold med i Champions League, er det faktisk kun de sjette- og syvendebedste, der er med. Hertil kommer den lidt gemte placering af kampene på en torsdag aften, gemt lidt af vejen i kølvandet på Champions League-cirkusset.

Det ville skabe mere hype at lægge Europa League-kampene før Champions League som en slags optakt. Så ville diverse TV-stationer og bettingfirmaer ikke være nødt til at kaste sig ud i vanvittige reklamestunts som Unibet  har gjort ved at bruge TV-kokken Thomas Rohde i et indslag, hvor han serverer ulækker engelsk mad for Anja-og-Viktor-skuespilleren Joachim Knop. Hvad har det med fodbold at gøre?

Michael Jacksons vens klub
Nok om det – tilbage til aftenens kamp i Odense. For det er en markant modstander med en interessant historie, der er i Danmark i disse dage. I 1999 var Fulham at finde i den tredjebedste engelske række, mens klubben i 2010 stod i Europa League-finalen.

Det skyldes ikke mindst en økonomisk indsprøjtning fra rigmanden Mohamed Al Fayed, der er blandt klodens 1000 rigeste mænd. Han er chairman i klubben og i øvrigt kendt for sit venskab med nu afdøde Michael Jackson, hvorfor der er en statue af The King of Pop uden for Craven Cottage samt et helt afsnit på Fulhams hjemmeside om Jacko.

Det giver indtryk af lidt af en cirkusklub, men Fulham tæller mange stærke spillere med høje og brede Hangeland som den mest markante profil. Hertil kommer spændende folk som rutinerede Danny Murphy og norske John Arne Riise. Det giver indtryk af et stærkt hold, der dog ikke har vundet i en måned hjemme i England.

Storheden Fall
Fulhams formkrise giver håb for OB. For nok har fynboerne også sejlet i den seneste uge, men Fulham har kun scoret fire mål i hele september, så London-holdet må være til at snakke med.

Som OB-iagttager venter jeg spændt på startopstillingen. Er Peter Utaka sat på bænken? Kommer Djiby Fall med fra start? Og hvad med profilen Kalilou Traoré? Bliver han bragt i spil på den store scene efter lang tids fravær?

Der er mange spørgsmål, som venter på at blive besvaret. Det vil være oplagt at bringe Baye Djiby Fall fra start, for senegaleseren har siden sin ankomst i Ådalen taget klubben med storm med en fighterindsats, to mål og masser af vilje. Det har OB brug for – sammen med hans stærke fysik – og det vil give fynboerne mulighed for at få et resultat i aften.

Det kan blive en stor aften i Odense.

3 thoughts on “En spændende cocktail med Michael Jackson, Thomas Rohde og Baye Djiby Fall

 1. Jeg håber holdopstillingen bliver noget lignende:

  Wessels
  Ruud AMC Tore Mendy
  Gislason Traoré DD Kadrii
  Fall Utaka/Falk

  Selvom jeg ved det ikke bliver sådan, så kunne man jo håbe 😛

 2. Det ville være den optimale offensive holdopstilling! Men det er nok for risikabelt til, at de tør.
  Tror nærmere det bliver sådan her:
  Wessels
  Ruud, AMC, Tore, Mendy
  Johansson, Traoré, DD, Kadrii
  Hans Henrik Andreasen
  Fall

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s