En syg liga

Superligaen er afgjort. Det forklarede jeg allerede for en måneds tid siden, hvor jeg konstaterede, at fodbolden er syg. Men et af de steder, det står værst til, er i Danmark.

Mesterskabet er afgjort, midterfeltet er en rodebutik og nedrykkerne ser også ud til at være fundet. Det er i hvert fald min tidligere konklusion efter ti spillerunder.

Suveræne mestre trods modgang
Et kig på stillingen
afslører først og fremmest et forspring på 10 point fra nummer et til nummer to. Det er vanvittigt og utroligt, at FC København kan skifte træner, sælge fem nøglespillere og møde modgang i Europa uden at det kan afspejles i tabellen. Respekt for det.

I samme ombæring vil jeg sende u-respekt i retning af konkurrenterne. Brøndby, OB og FC Midtjylland har underpræsteret, og det er også en af grundene til at Horsens, SønderjyskE, FCN og AGF alle har medaljer inden for rækkevidde i skrivende stund.

En film, man har set før
Det er ikke godt for en liga med så stor jævnbyrdighed. Det er selvfølgelig sjovt med jævnbyrdighed, men når spændingen gælder anden- og tredjepladsen, så er det begrænset, hvor ophidsende det kan være.

Derfor ser man også et faldende tilskuertal, for det begynder at ligne en film, man har set før: FCK bliver mestre, konkurrenterne kan ikke følge med og slås om krummerne, og i bunden er holdene ganske enkelt ikke dygtige nok.

Man kan kun håbe på bedre tider.

3 thoughts on “En syg liga

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s