20-17 siger det hele

Ak ja, så gjorde OB det igen: Fejlede på den hjemlige scene i kølvandet på en flot præstation på Europas bonede gulve.

Med nederlaget på 3-4 til Horsens, er fynboerne nu nede som nummer syv, men kan takke den mudrede Superliga for at der kun er to point op til FC Nordsjælland (!) på andenpladsen. Kampen mod Horsens understregede og udstillede både OB’s kvaliteter og problemer.

I hvert Fall en god offensiv
Lad os tage det positive først: Sikke en offensiv. Når man har en bænk med Djiby Fall og Morten Skoubo, ser det altså udmærket ud.

I kampens slutfase stillede OB op med Hans Henrik Andreasen på den defensive midtbane bag Kadrii, Falk og Gislason på midten, inden Fall og Skoubo var helt fremme. Og så var Peter Utaka endda skiftet ud.

I mine øjne har OB Superligaens bedste og bredeste offensiv, hvilket 20 mål i de første ni kampe også vidner om. Ingen andre har scoret lige så meget.

Små og store synder
Til gengæld ser det skidt ud i den anden ende. OB har lukket hele 17 mål ind indtil nu, hvilket kun HB Køge har gjort ringere hidtil. Det er ganske enkelt ikke et tophold værdigt.

Mod Horsens var Bernard Mendy og Tore Reginiussen de store syndere, men tidligere har både Anders Møller Christensen og Stefan Wessels præsteret blundere. Espen Ruud er måske Superligaens bedste højre back, men han har også sine største forcer frem ad banen.

Plads til forbedring og forstærkning
Så OB skal forbedre sit forsvar. Unge Daniel Høegh sidder klar på bænken, men mangler måske den sidste ro og sikkerhed i sit spil. Til gengæld har han en spændstighed og frygtløshed, som han vinder på.

Endelig skal OB også forstærke sit forsvar. Det er ikke holdbart med en højrebenet Mendy på venstre back, og da Chris Sørensen er på vej mod et stop og Timmi Johansen vurderes for dårlig, må der investeres her. Så kan der også blive plads til Mendys hurtighed og gennembrudshidsighed på højrekanten. Det ville være fint.

Jagten på FCK er indstillet
Men lige nu kæmper OB altså med defensive kvababelser og en generel ustabilitet, der gør det umuligt at blive dansk mester. FC København kører derudaf, og selvom OB er det eneste hold, der har taget point fra mestrene, bliver det svært at hente 11 point.

Det bliver en kamp om andenpladsen igen.

6 thoughts on “20-17 siger det hele

 1. Puha, synes nu Utaka’s indsats igår var virkelig slem.
  Ikke meget værd at have en god spiller, der i den grad ikke gider at spille for holdet. Jeg håber at han sidder på bænken til næste liga kamp.

  Derudover er vores midtbane ikke god nok. Vi bliver spillet tynde på midtbanen hele tiden, hvilket resultere i meget lav boldbesiddelse, fordi vi skal løbe efter Horsens kombinations stærke spillere. HHA løber meget på den centrale midtbane, men for det meste forgæves og mangler noget hurtighed. Det flow og den kontrol man skal have på midtbanen som et tophold, er ikke eksisterende. DD på en rigtig en god dag, samt have en Traoré tilbage, vil kunne løse den opgave, men jeg ser ikke alternativerne som gode nok.

  Man kan også tvivle på den taktik HC lægger for dagen og de dispositioner han foretager sig under kampen. Med de offensive kræfter vi har på bænken, burde der ikke stå 1-3 før der udskiftes med tanke på vores spil under hele kampen, samt den lade attitude som Utaka lagde for dagen, skulle HC have sendt et signal til både Utaka, holdet, fans og udskiftet ham meget tidligere end han gjorde.

  Nu læste jeg, at HC kommenterede at hvis de ikke havde scoret til 1-1, kunne vi have kørt den hjem 1-0(Yes, Captain Obvious). Hvilket er lidt en lad holdning og kan ikke passe, at hver gang vi får et mål, overlader vi alt spil til modstanderen og pakker os ned, hvilket var tilfældet under det meste af kampen igår.

 2. Det er under alle omstændigheder en bitter pille.
  Synes faktisk, at midtbanen er ok. Djemba-Djemba og HHA har jo gjort det fint – sidstnævnte er kedelig at se på, men scorer jo mål og kæmper. Og som du selv skriver, så har Traoré igen været ude på mærkværdig vis. Når han er med igen, ser det rigtig godt ud. Man skal heller ikke kimse af Kadrii…
  Jeg er ikke enig i dine betragtninger om Clausen. Synes han forklarer sig godt og siger lige ud af posen på ob.dk: Vi var dårlige i forsvaret. Omkring dispositionerne: Han var jo lige ved at lykkes med det offensive sats til sidst. Han kan vel næppe gøre for, at Tore Reginiussen og Mendy sejler.
  Til gengæld er jeg enig omkring Utaka: Han får lang snor og virker ofte som om han ikke gider. Det kunne være friskt at give ham en pause. Men det sker nok ikke.
  Det helt store problem mener jeg stadig er i defensiven. Målmanden er usikker og forsvarret virker usammenhængende. Det kan kun gå fremad lige nu.

  • Du har ret med HHA, han kæmper og scorer, men han ligner en forpustet kegle, når du møder et hold, som kan kombinere sig igennem. Jeg ser ham ikke som en del af den centrale midt. Han passer bedre som den hængende angriber som kan komme ind i feltet og stadig hjælpe til defensivt, hvilket måske giver en mere kompakt midtbane og lidt mere kontrol. Vi har set det i EL og vi vinder de kampe? På den måde er jeg ikke fan af, at han altid er spilleberettiget. HC gør altid plads til ham et sted på midtbanen, om det så er venstre eller højre kant og det ser jeg ikke fidusen i.

   Nu lagde jeg selvfølgelig ikke vægt på at det var den centrale midt, jeg hentydede til, i min kommentar. For Kadrii er en super spiller, selvom det ikke lige var tilfældet igår og jeg er da også fortaler for Gislason istedet for Johanson. Gislason har godt nok været ude af form på det sidste og Johanson scorer flere mål, men Gislason i form er mere den type vi skal have.

   Jeg er enig med at det var dejligt at han satsede offensivt til sidst, men det var alt alt alt for sent. Hvorfor ikke gøre det hurtigt efter pausen, hvor det er tydeligt, at hans peptalk i pausen eller den taktik han har lagt ud til spillerne ikke virker i 2.halvleg samt hele 1. halvleg. Hvorfor vente til 10 min før tid? Du så jo effekten med det samme ved udskiftningen. Men det er ligeså meget et signal til visse spillere og holdet at der skal gøres noget og den effekt virker ikke på samme måde, når du venter til 10 min før tid.

   Enig med forsvaret.. det har bare set meget ringe ud og er heller ikke vild med Wessels. Han virker rystende ustabil.

 3. Enig i mange af dine overvejelser: HHA er klart bedst på den offensive midt og får også automatisk genvalg for ofte. Min drømme-midtbane er med DD og Traore – hvis det fungerer.

  Og så må vi se, hvad de næste tre kampe på en uge bringer. Det bliver nogle vigtige opgør mod Fredericia, FCM og Fulham…

  • Ja, uden tvivl. Er ligeså spændt på Fredericia kampen, da vi forhåbentligt får set lidt mere til reserverne. Christian Sørensen virker til at have et stort potentiale og se lidt mere til Skoubo end vi har gjort.

   Så vil jeg lige rose din blog, når jeg nu er igang. Den er herlig at følge med i.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s