Et stykke med gåsehud, tak

Der var stille på den side i kølvandet på OB’s triumf i Odense mod Villarreal onsdag aften. Sådan noget skal lige bundfaldes, og det var da også svært at holde smilene tilbage for de fleste danskere på Odense Stadion i onsdags.

Sejren var et lille mirakel, og hele Odense stod bag holdet i en elektrisk aften, hvor Champions League-hymnen fik hårene til at rejse sig på de ellers så kræsne fynboer.

Champions League er større på Fyn
Men den fineste turnering er altså noget særligt, og i Odense sætter man nok mere på pris på en kvalifikationskamp end de vante københavnere på Østerbro, hvor indsatsen på både grønsvær og tribuner ikke nåede de store højder i FCK’s kvalifikationskamp mod de tjekkiske mestre. De er jo vant til noget større.

OB blev løftet af hele set-up’et, og det gav et fornemt resultat, som skal forvaltes rigtig på tirsdag i returkampen. OB må ikke pakke sig for langt tilbage, for så bliver man straffet af de hurtige spaniere, der stadig vil være store favoritter. Og det vil stadig være en stor sensation, hvis OB går videre til det forjættede gruppespil.

Usexet Lyngby-opgør er sæsonens vigtigste kamp
Først venter dog et lille antiklimaks i lørdagens kamp mod Lyngby. Uanset hvad, så er den kamp altså lige nu sæsonens vigtigste, for hvis OB ikke vinder hjemme i Odense lørdag, så har sæsonstarten i Superligaen været fattig. Og fine europæiske meritter hjælper ikke meget, når de hjemlige point skal tælles op i maj næste år.

Derfor skal OB forsøge at lukke al hype og snak om Champions League ude og fokusere på opgaven mod Lyngby, der er lige så usexet som en fysikrapport for en gymnasieelev. Ikke desto mindre gælder det tre point og i sidste ende et dansk mesterskab, der jo er lig med adgang til Champions Leagues gruppespil. Tænk hvis det lykkes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s