Katastrofen indtraf, da skibet tog vand ind

“Selvfølgelig skal man ikke undervurdere Island, men man skal så sandelig heller ikke overvurdere holdet, der hverken har fået point eller mål i sine første to kampe.”

Sådan skrev jeg få timer før lørdagens U/21-landskamp mellem Danmark og Island, og så fulgte jeg ellers op med argumenter som at Danmark har et bedre hold og bedre spillere end vikingerne fra nord.

Fiasko er det rette ord
Men Danmark vandt ikke, det har de fleste vist bemærket, og de unge knægte samt træner Keld Bordinggaard har fået mange hug dagen derpå. Fiasko er det helt rette ord, når man ikke når sin målsætning trods en fordelagtig lodtrækning samt hjemmebanefordel.

Jeg vil stadig mene, at Danmark havde kvaliteterne til at vinde kampen mod Island. Holdet skabte mange chanccer, men skarpheden manglede, og så gik spillerne helt i panik og opløsning i anden halvleg, da man kom bagud og skibet tog vand ind. Det man ikke troede kunne ske, skete, og så indtraf katastrofen.

Få lys i mørket
Nogle få lyspunkter har der dog været i turneringen. Christian Eriksen har vist sit format flere gange, o der er også plusser ud for Nicolai Boilesen, der trods brøleren mod Island godt kan sluses ind på A-landsholdet inden længe. Endelig brød Bashkim Kadrii også igennem med fine offensive aktioner og et mål. Men her hører de positive indsatser stort set også op.

Man havde forventet mere af Zanka, Bjelland og Nicki Bille, mens jeg ikke er helt med på hurra-bølgen omkring Nicolai Jørgensen, der reelt kun spillede en god halvleg mod Hviderusland. Og når kun tre spillere imponerer, er det klart, at man ikke går videre. Sådan er det.

Ærgerligt for turneringen
Og som skrevet lørdag, så er det er ærgerligt for turneringen, at Danmark er ude, for interessen blandt danskere forsvinder. Ingen vil ænse semifinalerne, hvor Spanien (og sandsynligvis England) vil være favoritter, og jeg tvivler på, at der vil blive fuldt hus til finalen på lørdag.

Det blev et skuffende punktum for et dansk hold, og jeg frygter, at turneringen nu bliver glemt af de danske tilskuere. Bare jeg tager fejl.

One thought on “Katastrofen indtraf, da skibet tog vand ind

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s