Semifinale eller kaos

I aften spiller det danske U/21-landshold sin vigtigste kamp i flere år. Den sidste gruppekamp mod Island kommer nemlig til at definere, om EM-slutrunden på hjemmebane har været en succes eller ej.

Går Danmark videre til semifinalerne, har man nået målsætningen om avancement, og man kan med sindsro konstatere, at de unge danskere har gjort det godt. Kikser danskerne er det derimod en anden snak. Så har turneringen været en fiasko og flere års forberedelse er gået i vasken.

For få fodboldnørder i Danmark
Et sådan resultat vil rent sportsligt være rigtig skidt. For afviklingen af U/21-slutrunden vil det være en katastrofe. Den første uge af U/21-EM har nemlig vist, at den danske befolkning simpelt hen ikke er fodboldnørdet nok. Der mangler feststemning, opmærksomhed og passion omkring turneringen, når Danmark ikke lige spiller.

Kampen mellem England og Spanien trak selvfølgelig 8.500 tilskuere, men det var ikke engang fuldt hus, selvom der var meldt udsolgt i Herning. Ellers er mange kampe spillet for tomme tribuner i spøgelsesagtige kulisser, mens fanzonen i i hvert fald Århus har savnet besøgende, til trods for at der har været fine arrangementer med fodboldpersonligheder, landsholdsspillere og ministre. Det er synd.

Slutrunden har brug for Danmark
Slutrunden for U/21-landshold har simpelt hen brug for Danmark. Da landsholdet spillede i Aarhus i tirsdags var der fest og farver på de fyldte tribuner. Der var glæde. Der var stemning. Uden Danmark vil semifinalerne være noget, der bare skal overståes, inden finalen, som Spanien alligevel vinder.

Derfor er der masser af grunde til, at Danmark skal vinde aftenens kamp mod Island. Der er spekuleret meget i, hvad der skal til, for at puslespillet skal gå op til Danmarks fordel. Danskerne kan gå videre trods nederlag, mens en sejr kan betyde exit. Fra min stol er der ikke så meget at diskutere: Danmark skal bare køre Island over.

Island skal ikke overvurderes
Selvfølgelig skal man ikke undervurdere Island, men man skal så sandelig heller ikke overvurdere holdet, der hverken har fået point eller mål i sine første to kampe. Danmark har et bedre hold, nogle bedre spillere og bedre forudsætninger for gevinst i kraft af hjemmebanen.

Så kort sagt: Danmark skal vinde i aften. For egen skyld. Og for turneringens skyld.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s