Bundesliga, bitte!

Hannover og Mainz i Champions League? Det lyder som en joke, men det kan blive virkelighed, for dette års Bundesliga er vanvittig!

Men også fantastisk. Det er fedt at se, at såkaldte “små” hold kan overraske og drille de store. Det er fedt, at der er så stor uforudsigelighed. Og det er fedt, at det ikke længere er Bayern München, der vinder hvert eneste år.

Klopps knægte
Jeg er ganske vist lidt farvet – jeg har hæftige sympatier for Borussia Dortmund, der lige nu topper suverænt. Der skal gå meget galt, hvis ikke sympatiske Jürgen Klopp triumferer med sit unge og seje mandskab.

Men Bundesligaen har udviklet sig fantastisk – især siden VM 2006, der har givet et utroligt positivt boost til den hjemlige tyske turnering. Tilskuertallene er de højeste i Europa, der er mange spændende unge spillere, der præsterer på højt plan – og også på trænersiden er der gode folk, der lover godt for fremtiden.

Fremgang i Europa
I Europa har Tyskland overhalet Italien på koefficient listen, så fra næste år er der potentielt fire hold i den fornemste turnering. Det bliver spændende at følge. Dog bliver det også interessant, at se hvordan det går næste sæson med Dortmund, Leverkusen og måske Hannover eller Mainz.

Jeg håber de holder niveauet, men man kunne frygte det modsatte. Wolfsburg er lige nu et eksempel på den gamle sang om højt at flyve…

Men som nævnt i indledningen: Det er dejligt med noget uforudsigelighed og nogle nye hold i toppen. Skrækeksemplet på det modsatte ser vi lige nu i Spanien, hvor kun to hold kæmper om titlen år efter år i en ‘syg’ liga.

Bundesligaen er i min bog den mest interessante liga i udlandet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s