En arbejdsdag i Superligaen

Toget afgår fra banegården i Aarhus klokken 16.21. Destinationen er Aalborg, nærmere betegnet det stadion, der har det irriterende sponsornavn Energi Nord Arena.

Jeg er på min første opgave for Ritzaus Bureau. Jeg skal dække kampen mellem AaB og FC København. Og hvordan foregår det så? Det er meningen med dette lille indlæg.

Bøf, fodbold og internet
Jeg ankommer rettidigt til Aalborg kl. 17.52, snupper fluks en taxa og er ved stadion lige før kl. 18.00. I presserummet er der gang i fodboldsnakken blandt journalisterne, der får serveret hakkebøf med kartofler, rødbede og salat, mens FC Midtjylland – FC Nordsjælland kører på en fladskærm.

Et par garvede journalister snakker om hinandens vinterferie, mens jeg tester om internettet dur. Man kan aldrig vide sig sikker på de danske Superligastadions, men det fungerer heldigvis upåklageligt i Aalborg.

Don Ø og de andre
Så er det ud i kulden og op på pressetribunen. Flemming Østergaard passerer mig og sætter sig et par rækker længere ned, mens jeg kan se, at OB’s scout Viggo Jensen tager noter et par meter fra mig.

Da kampen går i gang lidt over 19, sætter FCK’s pressechef Charles Maskelyne sig ved min side, og det er egentlig et fornøjeligt selskab, for FCK’eren lever sig ind i kampen med liv og sjæl. Fedt at se følelser hos jakkesættene.

Kampen går sin gang, en intens affære, som FCK vinder, selvom AaB havde fortjent et point. Jeg skal afleverer min kampanalyse i det øjeblik, dommeren fløjter af, så jeg har skrevet undervejs. Det blev færdigt – og vist også ok.

Langt hjem til Aarhus
Så går turen til katakomberne under tribunen. Spillerne kom ud af omklædningsrummene, jeg interviewer Thomas Augustinussen og William Kvist og lytter lidt med på de to holds træneres udmeldinger.

Tilbage til tasterne i presserummet. Jeg fyrer mine to historier af, så hurtigt jeg kan, men er først færdig lidt over 22. Jeg kan ikke nå toget hjem til Aarhus kl 22.18, så jeg tager en sodavand og ringer til en taxa, mens jeg ser Lynge Jakobsen som en af sidste folk forlade stadion. Det må være tungt i øjeblikket.

På banegården i Aalborg slår jeg ventetiden ihjel blandt unge nordjyder på vej i byen, og mindsanten om ikke Jesper Grønkjær også venter på toget sydpå. Fodboldspillere kan altså også tage offentlig transport.

Og lørdag kl. 23.18 går turen så hjemad mod Aarhus, hvor jeg lander kl. 00.57 efter en begivenhedsrig dag i journalistikkens tjeneste.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s