Alles øjne hviler på Ådalen

Da forårssæsonen var 72 minutter gammel, så alt godt ud for OB. Hjemme på stadion i Odense var Silkeborg spillet ud af græsset, man havde en 2-0-føring i ryggen og der lå tre point ude i horisonten. Men så gik det galt. Christoffer Poulsen scorede på et dumt frispark i 73. minut og i de allersidste sekunder udlignede midtjyderne som bekendt på et kludemål. Det blev startskuddet på et fynsk forår, der har udviklet sig slemt.

Søndagens nederlag i Lyngby var et foreløbigt lavdepunkt, så der nu i flere kredse snakkes om krise i Ådalen. Det må være bekymrende for OB-ledelsen, at der også blandt spillere tales så åbent om dårligdommene i klubben. Mads Toppel siger, at man står i lort til halsen. Rurik Gislason efterlyser stemning og energi. Hans Henrik Andreasen vil ikke svare på, om der er total opbakning til træneren. Der emmer ikke ligefrem af tro på tilværelsen i Ådalen.

Opbakning indtil det modsatte
Det er ingen sensation, at Poul Hansen freder Henrik Clausen. I alle klubber vil der udadtil altid være opbakning til træneren lige indtil det øjeblik, hvor pressemeddelelsen om en fyring bliver sendt af sted. Hansens opbakning virker dog utvetydig, men nu venter HB Køge i en ny skæbnekamp på søndag. Kan OB tåle endnu en skuffelse?  Tålmodigheden på tribunerne synes at være på et meget lavt blus.

Det mest interessante spørgsmål er naturligvis, hvordan OB-ledelsen håndterer den aktuelle situation. Det er halvandet år siden, at man fyrede Lars Olsen og Kim Brink, da klubben lå nummer fire og med bestyrelsens ord var på vej i en forkert retning. Siden er der gået tre transfervinduer, og lige nu er fynboerne i en dyb suppedas, så det er svært for sponsorer, medier og fans at få øje på det fede ved ‘det nye OB’, der blev præsenteret for over et år siden. Det er ikke kun trænerens ansvar, at resultaterne halter lige nu.

Flere spørgsmål trænger sig på
Der er næppe tvivl om, at man også ser alvorligt på situationen i OB. Spørgsmålet er nu, hvordan man reagerer på den. Lader man foråret køre ud og håber på det bedste? Foretager man en nødvendig oprustning af truppen til sommer? Og hvad med Henrik Clausen? Trænerens kontrakt udløber til nytår – om otte måneders tid – men det er vel næppe aktuelt at snakke forlængelse lige nu…?

Jeg skrev i december, at OB gik på vinterferie med masser af spørgsmålstegn. Lige nu blæser svarene stadig i vinden, mens alles øjne vender mod Ådalen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s