Bayern uden ballade er ikke Bayern

Dagen efter Basels overraskende 1-0-sejr over Bayern München har sat skub i det mediecirkus og drama, der altid omgiver storklubben fra Säbener Strasse. Der snakkes om krise, egoistiske spillere og ballademagere, der ikke vil give hånden.

Det er ikke noget nyt, for der vil altid være ballade i Bayern München. Tværtimod er det næsten hverdagskost med ballade i Bayern. Historien er rig på tilfælde.

FC Hollywood og de tre vise mænd
I 90’erne væddede Lothar Matthäus 50.000 kroner med Bayern-bosserne om, hvorvidt Jürgen Klinsmann ville score mere end 15 sæsonmål. Det gjorde angriberen, men væddemålet var en del af en større konflikt mellem Matthäus og Klinsmann. I 2007 var Oliver Kahn og Sebastian Deisler tæt på at ryge i slagsmål. En situation, der står tilbage som eksempel på den hårde linje i Bayern, der endte med at pensionere Deisler før tid på grund af depression.

Og sådan kan man blive ved med Franz Beckenbauers beskyldninger mod Arjen Robben som seneste eksempel. FC Hollywood lever i bedste velgående.

For Bayern München uden ballade er ikke Bayern München. Med de tre vise mænd i spidsen (Beckenbauer, Hoeness og Rummenigge) er der altid garanti for nogle stikpiller til spillerne eller andre bombastiske udmeldinger.

Uden titler, ingen Bayern
Så selvom der lige nu er stormvejr om Bayern München, skal det overraske, hvis Jupp Heynckes’ tropper ikke går videre i Champions League. Det er også nødvendigt, for med en finale på Allianz arena er der nærmest krav om en hjemmebanetriumf 11 år efter seneste europæiske titel.

På hjemmefronten i Bundesligaen er der også slingrekurs, og det er nærmest utænkeligt, at der skulle gå to sæsoner i træk uden mesterskaber. Der er ikke noget at sige til, at Die Spiegel efterlyser ideer til Jupp Heynckes.

Bayern uden ballade er ikke Bayern. Og Bayern uden titler er ikke Bayern.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s