Går OB’s målmandskabale op?

Gad vide, hvad OB-målmand Mads Toppel render og laver i disse dage. Overvejer han et kontraktudspil fra OB midt i juleræset? Eller er han begyndt at finde VVS-værktøjskassen frem igen? Og hvad med OB-ledelsen? Er Poul Hansen i gang med den store målmandskabale eller venter man til sommer?

Under alle omstændigheder skal der ske noget på målmandsposten i OB. Mads Toppels kontrakt udløber om ti dage, og hvis ikke den bliver forlænget, står OB kun med den vragede Stefan Wessels og unghesten Daniel Krog.

Nødvendigt med ny målmand
Det vil ikke være overraskende, hvis OB forlænger med Mads Toppel. Jungletrommere buldrer omkring en ny kontrakt til VVS’eren, men i så fald bør han være indstillet på at kunne blive bænkevarmer igen. OB har i den nuværende brug for en målmand af en vis kaliber – enten en mand med international erfaring eller et mere ungt kort med stort udviklingspotentiale.

Vigtigst er dog at finde en målmand med en vis form for langtidsholdbarhed, så man ikke står i samme situation igen om et år eller halvandet. Kontinuitet er uhyre vigtigt.

Manden fra Roskilde – og alle de andre
Det varmeste navn på rygtebørsen disse dage er Jesper Christiansen. Manden med rødder i Roskilde, fortid i FCK og kontrakt med Elfsborg vil tilsyneladende hjem til Danmark, Elfsborg er villig til at lade ham gå, og OB har bekræftet interessen. Det virker lige til, og det er også et logisk valg med den tidligere landsholdsmålmands erfaring, kvaliteter og klasse in mente.

Tidligere har unge folk som Vejle Kolding Boldklubs Kristian Fæste og Readings Mikkel Andersen været nævnt som et spændende bud, mens Casper Ankergren og polske Woiciech Skaba også er blevet nævnt i fortiden. Men rygtesnakken taler i øjeblikket udelukkende om Jesper Christiansen, og det kan være et tegn.

Toppel og VVS-tankerne
Under alle omstændigheder bør OB handle. Stefan Wessels har vist sig som en skuffelse, og selvom Mads Toppel har gjort det udmærket i sine kampe i efteråret, mangler han det strejf af klasse, der kan være forskellen mellem succes og fiasko.

Det virker heller ikke til, at Toppels verden bryder sammen, hvis han ikke bliver førstemålmand i OB. I oktober sagde han således til Fyens Stiftstidende, at han havde andre muligheder på hånden – også uden for fodboldverdenen.

– For første gang føler jeg ikke noget pres. Jeg har skaffet mig et netværk i Odense, så jeg kan gå direkte ud på arbejdsmarkedet og få job som VVS ‘er, hvis ikke jeg kan fortsætte med fodbolden efter nytår, sagde han tidligere i år.

Ikke plads til tvivl
Det bliver interessant at følge, hvad der sker på den vigtige post, hvor man tidligere har haft så stolte traditioner. OB fejrer 125-års jubilæum næste år, og som en del af det, kan man lige nu stemme på den bedste OB-målmand gennem tiderne. Der er vist ingen tvivl om, hvem der er fortidens nummer et.

Det samme bør der heller ikke være om fremtidens.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s