Fynsk ferie med håb – og masser af spørgsmål

Sikke en afslutning på Superligaen for OB. Fynboerne mangler kun en enkelt ligegyldig kamp i London midt i denne måned, så derfor kan man passende gøre status for efterårssæsonen nu og se fremad mod det kommende forår. Det har ikke været godt, og selvom OB efter 4-0-sejren i Haderslev kan gå på ferie med en vis portion håb, er luften tyk af spørgsmåltegn.

Kan OB stadig nå medaljer og europæisk deltagelse? Kan Poul Hansen udrette noget? Hvad med trænerne? Og hvad skal der ske på transfermarkedet? Sidstnævnte spørgsmål er et kapitel for sig, der åbner for endnu flere gåder.

En fredet træner og en mulig medalje
De første tre spørgsmål er temmelig lette at svare på. Med sejr over SønderjyskE er OB ganske vist stadig på ottendepladsen, men der er ‘kun’ fire point op til en fjerdeplads og fem til tredjepladsen, der begge vil give europæisk deltagelse. Tager man mirakel-brillerne på, er det heller ikke umuligt at hente FC Nordsjælland. Først og fremmest fordi man møder FCN to gange i foråret. Poul Hansen skal nok få nok at se til og komme til at spille en rolle, og der bliver ikke pillet ved trænerne.

Og hvorfor har jeg så optimisme omkring foråret? Og hvorfor bliver trænerne ikke fyret? I mine øjne har efterårets deroute i højeste grad været spillernes ansvar. Javist, træneren sætter holdet, men det gjorde han altså også, da det gik godt. Der har været en slap attitude, og selvom træneren har et vist ansvar for den slags, ligger hovedansvaret hos spillerne.

Udrensning på vej?
Det er tilsyneladende også holdningen i OB, hvor man har gjort et stort nummer ud af at forsvare Henrik Clausen trods dårlige resultater og vedholdende rygter om dårlig stemning og manglende opbakning i omklædningsrummet.

Derfor er der ikke lagt op til trænerskifte, men derimod trupskifte. 11 spillere har kontraktudløb til enten nytår eller sommer, og Poul Hansen har allerede udtalt, at ikke alle får deres kontrakt forlænget. Så hvem skal ud?

30 mål siger alt
På målmandsposten droppede Stefan Wessels sig til en bænketjans, og selvom Mads Toppel har sluttet flot af med tre clean sheets i Superligaen, ligner han heller ikke fremtidens mand i buret. OB har brug for en målmand på topniveau, der samtidigt er langtidsholdbar. Der er lukket 30 mål ind i efteråret. Det siger alt.

I forsvaret er der også spørgsmål omkring Chris Sørensen, Anders Møller Christensen og Bernard Mendy, der alle kan være væk til sommer, men de største gåder omgærder dog midtbanen.

Mystik på midtbanen
Her er der stor mystik om Djemba-Djemba, der har været meget ude og inde af holdet og ikke har haft særlig lyst til at snakke om fremtiden. Andreas Johansson har virket slidt, Hans Henrik Andreasen har været tavs, og Kalilou Traoré har været meget fraværende midt i al rygtesnakken om et stort skifte. Så hvad sker der med alle de midtbanefolk? Det bliver interessant at følge.

Og så er vi fremme ved angrebskabalen, der også skal løses. Djiby Falls lejekontrakt har udløb, og flere vil gerne overtage ham. Morten Skoubo har ikke spillet meget – og naturligvis været utilfreds med det. Og Peter Utaka har trods en dårlig sæson scoret otte mål i 16 Superligakampe, mens medierne og hans agent for fjerde halvsæson i træk har forsøgt at tale ham væk fra OB. Er de tre spillere færdige? Og hvem skal afløse? Mads Junker?

Svar til foråret
Det bliver et stort puslespil for OB-ledelsen, der næppe får mange fridage i løbet af januars 31 dage.

OB går på ferie med mange spørgsmål.  Nogle af svarene kender vi 31. januar, de fleste først til maj næste år. Ingen vinder medaljer i december.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s