Man har et standpunkt…

I aften står Morten Olsen i spidsen for det danske landshold for 124. gang. Her tager han og landsholdet første rigtige skridt mod EM 2012, men også første skridt efter forlængelsen af Olsens kontrakt.

I dagene inden Olsens kontraktforlængelse var jeg ude med en melding om, at landsholdet ville have godt af en ny chef. Det mener jeg sådan set stadig kunne være interessant, men jeg kan også sagtens se fornuften i en forlængelse.

Olsen er den rette mand lige nu
Alternativerne er få – på dansk grund er der ingen af den klasse. Så kunne man hente en udlænding ind, men som det er blevet argumenteret for, så ville en sådan næppe have interesse i at skulle sidde mere end fire-seks år. Slet ikke hvis vedkommende var “tvunget” til at føre DBU’s røde tråd videre.

Hertil kommer at Olsen har fornyet sig selv og landsholdet. Der er sket et generationsskifte henover den forgangne kvalifikation, og fremtiden tegner lys for landsholdet. Så selvom det kunne være spændende med friske øjne på landsholdet, er Morten Olsen simpelt hen den rette mand lige nu.

Landstræner eller fodboldnørd
Selvfølgelig er manden ved at være gammel, selvfølgelig bliver han næppe nemmere at undvære om to år og selvfølgelig havde han egentlig bestemt sig for at stoppe. Men man har som bekendt et standpunkt til man tager et nyt. Hvad enten man er landstræner eller fodboldnørd.

PS: Glæder mig faktisk til en interessant svensker-landskamp i aften, hvor vi forhåbentligt får set nogle af de unge, spændende folk – især dem fra FC Nordsjælland. Kom så, Tobias Mikkelsen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s