Kræsne fynboer skal ud af busken

Presserummet på stadion i Odense er klar til Europa League. Men er det fynske folk klar?

OB står overfor en rigtig svær opgave, når hollandske Twente kommer på besøg torsdag aften i Europa League. Det er et sandt klassehold, der kommer på besøg, og der snakkes tilmed om en hollandsk invasion på tilskuerpladserne.

Der forventes således op mod 2000 hollandske fans på lægterne, og det bliver interessant at se, om de ellers kræsne fynboer dukker lige så massivt op.

Er Europa League blevet hverdagskost?
Da OB spillede Champions League-kvalifikation mod Villarreal, var der en elektrisk stemning på stadion, hvor de mere end 13.000 tilskuere var medrivende og opbakkende i en helt utrolig grad, som sjældent er set i Odense. Men efter exiten i Europas fineste turnering, har det været svært for OB at lokke fynboerne ud af busken.

Mod det engelske hold Fulham trak OB knapt 8000 tilskuere, hvilket i øvrigt blev overgået af FC Midtjylland – Horsens på en mandag få dage efter. Det er utroligt, at det kan være sådan, men det er som om, at Europa League nærmest er blevet hverdagskost, nu hvor man har smagt de søde frugter fra de fines bord i Champions League. Tænk hvis det var AGF, der skulle spille Europa League… Der ville jo være udsolgt til den mindste kvalifikationskampe efter fem minutter.

Konkurrence fra dressur
Det nytter altså ikke noget, for en stor opbakning vil løfte OB – som det gjorde mod Villarreal. Men det fynske folk er kræsent, og der skal helst være noget særligt på menuen. OB og Odense City har nu iværksat en kampagne, der skal lokke flere folk på lægterne i aften. “En kamp for hele byen,” kalder man det, og Odense centrum er også flot pyntet op til lejligheden.

Sådanne tiltag er åbenbart nødvendige i disse tider, hvor pengepungen er presset, og hvor tilbuddene i efterårsferien tæller alt fra Lalandia til World Cup i dressur – også i Odense.  Det ændrer ikke på, at alt under 10.000 tilskuere  på stadion i aften vil være en skuffelse. Billetpriserne er fair, OB har brug for point og Twente er en klassemodstander.

OB kan få point
Og det leder mig hen til selve kampen. For OB får en svær kamp. Twente blev knebent nummer to i den hollandske Æresdivision og vandt tilmed pokalturneringen sidste sæson. Træneren er den respekterede Co Adriaanse, og truppen tæller mange spændende navne. Henrik Clausen har helt ret i, at det er gruppens stærkeste hold.

Så OB får noget at se til, men de stribede kan altså noget særligt, når der er europæisk fodbold i byen. Derfor tror jeg også på et point til fynboerne. Hvis altså opbakningen fra tribunerne er der.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s