En skør, skør verden

Så blev der sat punktum for sommerens transfervindue i dansk og international fodbold. Endnu engang blev det en silly season med masser er rygter, realiteter og rendyrkede scoops.

Apropros rygter og realiteter: Hvor mange af de tusindvis rygter, der har kørt igennem sommeren, er blevet til noget? Vi snakker højst en procent, tror jeg. Hvis det kan gøre det. Og det bekræfter min tese om, at transfervinduernes tid især er medierne og fansenes tid.

Rygterne svirrer, sladderen går
Et kig på et debatforum i en Superligaklub afslører hurtigt en forventning om alle de store spillere, der skal handles. Hvert andet øjeblik bliver den og den spiller spottet i byen, mens andre mener, at have hørt fra en vens ven, at Peter Løvenkrands er på vej til klubben. Rygterne svirrer, sladeren går og imens sker der ikke ret meget.

For klubberne er forsigtige for tiden, og der bliver lurepasset indtil sidste transferdag, hvor aktiviteten så eksploderer. For hvis resultaterne har svinget i sæsonstarten, er man nødt til at reagere, og så er der pludselig plads i økonomien til en fed handel alligevel. Transfers handler også om at please fansene.

Man skulle være rygtesmed…
Men det er også det, som fodboldverdenen lever af. Fansene skal have noget at gå op i, og en ny spiller giver nyt håb, potentielt flere folk på lægterne og i sidste ende gerne flere point på kontoen.

Alligevel er det rart, at der nu går fem måneders tid, før svingdøren atter kommer i sving rundt i klubberne, men indtil da skal der nok være nogle rygtesmede, der kommer i arbejde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s