Angsten æder kvaliteten op

Superligaens svingende kvalitet og mangel på tophold fortsætter med at blive udstillet i dette forår.

I forårets fem runder, har kun et hold formået at vinde mere end to kampe – og det er FC København. Resten af holdene vakler stadig lidt efter de mange måneder i vinterhi og søger efter kontinuitet i både resultater og spil.

Kun FCK kører i frigear
En af årsagerne er i mine øjne, at de fleste hold simpelt hen er bange for at tabe, og derfor bliver spillet ofte forkrampet. Som nævnt er FCK det mest vindende hold i foråret – og det er også dem med mindst på spil, fordi mesterskabet reelt er hjemme. De kan køre i frigear.

De andre hold har utrolig meget på spil. Toppen spiller om et vigtigt og spændende adgangsbevis til Champions League-kvalifikationen, mens den brede bund er præget af angsten for den røde streg og en tur på anden klasse.

Nul mål i Horsens
Derfor ser man blandt andet Horsens spille tre 0-0-kampe i træk, man ser AaB have store scoringsproblemer og man ser FC Midtjylland svinge fra en flot sejr over mestrene til middelmådige præstationer mod bundholde som Lyngby, der til gengæld smider point i spandevis i slutminutterne.

Der er meget på spil, og angsten for at fejle gør, at Superligaholdene spiller forsigtet eller forkrampet. Og det går ud over kvaliteten i spillet.

Derfor må man håbe, at der i de kommende uger bliver lukket lidt op for posen med mod, så vi får lidt mere kvalitet, lidt flere mål og bare lidt flere tegn på, at der er forskel på at ligge i toppen og i bunden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s