Fin, men ‘hurtig’ bog om Olsen

En lille premiere på et af de elementer, der vil optræde med jævne mellemrum her på siden: Anmeldelser af fodboldlitteratur.

Det er en svær disciplin, men jeg vil forsøge at gå ydmygt til værks, thi jeg i princippet ikke har andre forudsætninger for faget andet end jeg er ved at uddanne mig til journalist – og så har jeg sådan cirka læst 100 fodboldbøger. Jeg vil anmelde bøgerne umiddelbart efter, at jeg har læst dem.

CHEFEN – bogen om Morten Olsen

Det er titlen på bogen om Morten Olsen, som udkom i efteråret 2009. Den handler kort og godt om Olsens liv lige fra de helt unge drengeår til hans 60-års fødselsdag.

Den beskriver hele Olsens karriere med op- og nedture, og der er mange forskellige kilder med i bogen. Lige fra Michael Laudrup, over Kenneth Brylle til Jim Stjerne Hansen.

Uden Olsen selv
Der er plusser og minusser ved bogen. Olsen medvirker ikke selv, men det er ført set i sådanne bøger, og forfatterne går fint til værks med kilder tæt på hovedpersonen. Den er skrevet med engagement og viden, og man får også fine detaljer med – især fra Olsens landstrænerliv.

Til gengæld er det lidt småt med de store, dybdegående fortællinger fra Olsens spillertid, der for min smag bliver gennemgået lige hurtigt nok. Således får vi 12 år af Olsens spillerkarriere gennemgået på 17 sider. Det går lige stærkt nok, og det står også i kontrast til den mere detaljerede beskrivelse af Olsens trænerliv.

To bøger i den perfekte verden
I den perfekte verden var historien om Morten Olsen inddelt i to bøger på hver 300 sider: En om spilleren Olsen og en om træneren Olsen. I “Chefen” har man forsøgt sig med den samlede pakke, og det er selvsagt svært at komme i dybden med det hele, når man skal koge 60 år ned på 287 sider.

Det ændrer dog ikke på, at der er tale om velskrevet bog, der bestemt af læseværdig. I den poppede afdeling vil jeg give tre stjerner. Kapitlerne om Olsens trænerliv trækker op, spillerkapitlerne lidt ned, og så er der nogle irriterende trykfejl og manglende ord, der også koster lidt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s