Points forsvinder efter pausen

Det er under tre uger siden, at jeg gjorde opmærksom på OB’s kampprogram, der talte fem skæbnekampe på 16 dage. De har kastet et point af sig og sendt OB ned på en aktuel ottendeplads. Og så er der endda landskampspause, så man hverken kan rette op på resultaterne eller træne ordentligt, når det halve af holdet er væk.

Der er gættet og spekuleret heftigt i årsagene til OB’s nedtur, og et af de mere statistiske bud er, at fynboerne har smidt en række points efter pausen. Således ville OB have haft tre points mere, hvis man kun spillede 45 minutter, mens et hold som FCK ikke ville have lige så meget på kontoen som ellers. Faktisk ville OB ligge nummer fem med kun fire points op til en førsteplads.

Gamle ben i nye shorts?
Nu er statistik som bekendt ligesom et miniskørt, så det skjuler det vigtigste. Men man kan alligevel ligge noget i disse tal, for det viser, at OB har tendens til at gå ned, når det snerper til. Det giver anledning til en række spørgsmål: Er der en mental udfordring for trænerteamet? Er de gamle ben, som flere af spillerne besidder, ved at være for slidte? Og bliver der skiftet for lidt og for sent ud?

Sådanne spørgsmål må man tænke over i OB, for der spillet 15 kampe af sæsonen, og man kan ikke blive ved med at tale om proces og langsigtet udvikling. Selvfølgelig tager tingene tid, men det vil være ærgerligt at smide en sæson på gulvet, fordi man tænker flere år frem i stedet for på næste kamp.

Krisen forsvinder, når OB vinder
For OB resterer der fem kampe af året, heraf to i Europa League, og man kan stadig nå at redde en del af æren, hvis man får nogle sejre i disse opgør. I Superligaen er modstanderne Horsens, FC Midtjylland og SønderjyskE, der alle har vundet og scoret fire mål hver mod OB tidligere på sæsonen, så fynboerne kan ikke kaldes favoritter.

Det er nu at klubbens mantra om ydmyghed og hårdt arbejde for alvor skal stå sin prøve. Krisesnakken forsvinder først, når OB henter tre point.

One thought on “Points forsvinder efter pausen

  1. Kampen mod Brøndby viste lidt fremskridt, både til trænerens dispositioner og holdets spil. Det kunne have gået begge veje, men jeg synes det var forfriskende at se en anderledes holdopstilling end den tidligere misbrugte opstilling, hvor HHA, Chris og AJ dominerede. Man kan heller ikke være i tvivl om at Gislason havde sin første gode kamp i rigtig lang tid og viste noget af det potentiale han har.

    Jeg har dog ikke så meget tilovers for Utaka’s kritik af bænkplads efter 2 kampe derude. Hvis træneren vil noget andet eller at Utaka bare ikke har haft niveau, må man affinde sig med bænkplads og at han så går til medierne efter kun 2 kampe ude… jaaa, hvis det ikke skaber mere splid i en allerede kriseramt klub, så ved jeg ikke hvad det gør. Jeg personligt synes han har aftjent sin værnepligt i den stribede trøje.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s