Mysteriet om luksusreserven

Så kom OB ned på jorden igen med et nederlag nær Jomfru Ane Gade i det nordjyske. Fynboerne har nu samlet otte point i de første fem kampe, og selvom det ikke er imponerende, kan Henrik Clausen være relativt fortrøstningsfuld.

Der er i hvert fald grund til at slå koldt vand i det fynske blod, for kigger man på OB’s kampe i sæsonstarten, så har det været et vanskeligt program, hvor kun første runde hjemme mod FC Nordsjælland var en ‘must-win’. Ellers må man sige, at kampene mod FCK og Brøndby gav optimalt udbytte, mens svipserne i Aarhus og Aalborg må betegnes som – ja, svipsere.

Hvorfor spiller Traoré ikke?
Man skal også kigge på, at OB har spillet uden “forstærkningen” Morten Skoubo, der endnu ikke har fået spilletid, mens Kalilou Traoré endnu ikke er kommet i omdrejninger. Når de bliver helt klar, får OB flere strenge at spille på.

Og apropros Kalilou Traoré, så undrer jeg mig til stadighed over, at midtbanemanden endnu ikke er startet inde for OB i denne sæson. Nuvel, han har været ude med forskellige skavanker, heriblandt en såkaldt ‘spejl-læsion’, men han skulle være i kampform, når nu han var med landsholdet i midtugen.

Kalilou Traoré har potentialet til at blive en kæmpeprofil i Superligaen, og der sker altså noget med OB’s offensiv, når han er med. Samtidigt er hans afrikanske urkraft af en fysik svær at matche for næsten alle Superligaspillere.

Vigtig mod Villarreal
Derfor undrer jeg mig over, at OB’s trænerteam indtil videre har foretrukket Chris Sørensen til den ene midtbanepostion. Den aldrende anfører har set sine bedste dage, og i mine øjne vil det være en stor gevinst at sætte Traoré ind på midten.

Det vil være oplagt at bringe malieren i spil til midtugens Champions League-kamp mod Villarreal, hvor han vil gavne med sin internationale spillestil. Det bliver der brug for.

2 thoughts on “Mysteriet om luksusreserven

  1. Når man bare ser overskriften, kunne man tro, der var tale om Timmi Johansen – det var desværre ikke ham, indlægget handlede om. Må man ønske det til en anden gang?
    Jeg er enig i dine betragtninger om Traoré, selvom jeg nu ikke mener, han har potentialet til at blive en kæmpeprofil – han ER en kæmpeprofil. Mon ikke det dybest set handler om “never change a winning team”? Indtil i lørdags er det jo gået fint uden ham.

  2. Det har helt sikkert noget med “never change a winning team” at gøre. Jeg spurgte faktisk Clausen efter Brøndby-kampen, hvorfor Traoré ikke var med, og da svarede han bl.a., at han ville belønne de spillere, der havde vundet mod Panathinaikos. Det er også fint nok, men mod AaB kunne man måske have skiftet ud, så man ikke oplevede et mentalt og fysisk vissent hold. Nå. Håber han er med mod VIllarreal.
    Timmi Johansen? Tja, det kan da godt være, at der kommer et indlæg om ham snart, når nu han har en stor fanskare 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s