Ligaen uden tilskuere

Superligasæsonen 2010/11 er forbi, nedrykkere er fundet – oprykkere lige så.

Og det giver panderynker frem mod næste sæson, hvor Superligaen bl.a. kommer til at indeholde følgende hold: HB Køge, Silkeborg, Lyngby, FC Nordsjælland, SønderjyskE, Horsens.

De dyre divisionshold
Det højeste tilskuergennemsnit på hjemmebane blandt de hold finder man i Farum, hvor snittet lå på omkring 4.500 i denne sæson. Så det er ikke ligefrem tilskuermagneter, der præger Superligaen næste sæson.

I den sammenhæng var det trist at se fiskerne og kronjyderne rykke ud af den bedste række ved at spille 2-2 og synke i fællesskab. Til gengæld er det er interessant, hvor mange dyre og imposante stadioner, der er at finde i næste sæsons 1. divisionsbyer Vejle, Viborg, Randers og Esbjerg.

Sidstnævnte klubber har tilmed dyre spillertrupper og en stor organisation, der er gearet (og vant) til større scener end bane 1 i Hobro, Skive og Brønshøj.

Spøgelsesbyen Haderslev
Imens kan man se frem til endnu en omgang Superliga i den fodboldmæssige spøgelsesby SønderjyskE. Mærkværdigt. De gæve sønderjyder er kommet langt med de få midler og respekt for det, men der er ikke megen glans over det.

Det er flot at klare sig på knofedt og knokkelarbejde, for der findes ikke ‘rigtig’ fodbold. Men der findes altså fodboldkultur, og den eksisterer ikke dernede ved grænselandet.

Det gør den tilgengæld i Aalborg og Aarhus. Heldigvis klarede AaB ærterne, og AGF kommer også op igen, så der i det mindste er fire-fem hold med en fodbold- og fankultur omkring byen og klubben.

Så kommer der trods alt nogle tilskuere gennem tælleapparaterne i Superligaen næste sæson. Spørgsmålet er bare hvor mange. Eller hvor få.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s