Var weekenden et varsel?

Parken, lørdag eftermiddag: DM-finale i håndbold – 36.651 tilskuere. Parken, søndag aften: Pokalfinale i fodbold – 8863 tilskuere.

Der kan være mange grunde til, at der var så få tilskuere til søndagens pokalfinale i fodbold: Dårligt spilletidspunkt, halvkedelige hold og halvdårligt vejr. Jeg ser der dog det elendige tilskuertal som et eksempel på den flade fodboldinteresse, der hersker i Danmark.

Ingen interesse for nørderi
Et andet eksempel er mediedækningen. Dels er der ikke mange medier, der dækker fodbolden seriøst og i dybden. Dels er der tilsyneladende ikke særlig stor interesse for nørderiet, detaljerne og de gode fortællinger.

Hos de trykte medier er Tipsbladet (Ja, jeg er farvet, red.) ene om at dække fodbolden helt i dybden med udgivelser to gange om ugen, men læsertallet er faldende. Tidligere leverede 90M noget lignende, men læserne blev også væk og magasinet måtte lukke.

På TV er 6’eren og TV2 Sport gode eksempler på seriøst fodbold-fjernsyn, mens Viasat og TV2 pakker deres programmer ind i pop, kendiseffekt og glamour. Det er ærgerligt, men åbenbart nødvendigt. Gode, nørdede programmer som Lige På og Sport samt “Fodbold For Fan” er lukket de senere år på grund af manglende seertal.

De vil gerne i Sverige og Norge
Så interessen er der åbenbart ikke, og det ærgrer mig. Vores naboland Sverige har et fremragende fodboldmagasin Offside, i Holland har de tre af slagsen, i Tyskland ligeså og sådan kunne man blive ved.

Det er det samme med tilskuertallene. Hvor mange gange har der været fuldt hus til en fodboldkamp i Superligaen i denne sæson? Ikke mange. I Tyskland og England sker det hver eneste weekend. I Norge er pokalfinalen landets største sportsbegivenhed, mens den her i Danmark ikke engang kan trække 10.000 tilskuere! Danske fodboldspillere, der har spillet i Norge, melder også om en større entusiasme og bedre fodboldkultur i fjeldene.

Man kan frygte, at weekendens begivenheder i Parken var et varsel om, at håndbold er ved at blive nationalsport i Danmark. Klappepølser, diskorytmer og noget med en masse mål er åbenbart sjovere end den mest traditionsrige og uforudsigelige sportsturnering på dansk grund. Øv.

2 thoughts on “Var weekenden et varsel?

  1. Sikke et katastrofalt kamptidspunkt, som Kanal 5 havde bestilt.

    Og så var det hån over for finalisterne, at Parken have foldet D-tribunen sammen og skubbet den til side, så den ene målende var et stort, tomt betongulv.

    Skal pokalfinalen spilles i nationalarenaen, så skal alting da også funkle, og når DBU har booket og betalt, så nytter det ikke, at det kvarte af stadion er pakket sammen og opmagasineret. Uagtet at pladserne alligevel vil stå tomme.

  2. Helt enig. Elendigt tidspunkt og fuldstændig åndssvagt at Parken skulle være halvt pakket sammen.

    Men man kan håbe at alt det her er en engangsforestilling. Næste år er der forhåbentligt dækket op til pokalfinale på Kristi Himmelfartsdag, så vi kan få mange folk til fodboldfest igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s