OB bør ikke snuble

Superligaen går ind i den absolutte slutfase, og for OB gælder det om at samle to point i de sidste to runder for at sikre billetten til Champions League-kvalifikationen.

Derfor skal tungen holdes lige i munden, når FC København i aften gæster stadion i Odense. Og det bør ikke gå galt for OB. Kigger man på en meget spinkel statistik, så har OB faktisk gode erfaringer med at møde FC København i slutningen af sæsonen, når metallet skal deles ud.

Gode minder med FCK
I 2005/06-sæsonen vandt OB med 1-0 over FCK i næstsidste spillerunde i Superligaen – få dage senere hentede fynboerne de første medaljer i 10 år. I 2008/09-sæsonen vandt OB med 3-2 over FCK i fjerdesidste spillerunde – få dage senere blev det til det første sæt sølvmedaljer i 13 år. Det giver håb og prikker da lidt til myten om, at OB altid får gummiben, når det gælder.

Alligevel er der en lille frygt for, at OB smider sølvtøjet til sidst. Kampene mod FCK og Lyngby i de sidste to runder kan risikere kun at give ét eller i værste fald nul point. Spørgsmålet er så, hvad Brøndby og FC Midtjylland henter i deres sidste kampe.

FCM og Brøndby er for ustablie
Og det er lige præcis her, at den største grund til fynsk sølv skal hentes. Jeg tror nemlig ikke, at hverken Brøndby eller FC Midtjylland får fuldt hus i de sidste to runder, alene af den grund at begge mandskaber har været enormt ustabile sæsonen igennem. Desuden møder de nedrykningskandidaterne SønderjyskE, Randers og FC Nordsjælland, som alle vil slås for Gud, konge og fædreland for at undgå en tur i den sorte gryde.

Så jeg tror på fynsk sølv, men det er ikke sikkert, at klubben får sandsynligvis brug for hjælp fra andre kanter. Nærmere betegnet Farum, Kronjylland og det sydlige Jylland.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s