Kuvøseguf er vejen frem

Så kom der gang i bloggen igen efter en laaang pause.

Meget er sket siden sidste indlæg. Således er der fundet en mester i stort set alle de store fodboldlande, og tillykke med det.

I mine øjne skal de mest interessante mesterhold findes i Holland og Tyskland, hvor henholdsvis Ajax og Borussia Dortmund er sluttet øverst på sejrsskamlen. Det er fedt.

Hyldest til Ajax og Dortmund
Det er fedt, fordi begge hold har spillet med purunge mandskaber og alligevel formået at skabe resultater. Ajax-mandskabet, der i den forgangne weekend sikrede sig mesterskabet på sidste spilledag har en gennemsnitsalder på 22 år. Det er meget interessant, og stærkt at træner Frank De Boer for eksempel tør at sætte en ung og uprøvet Nicolai Boilesen ind i startopstillingen i de afgørende seks kampe. Det vokser spillerne af.

I Ruhr-distriktet har Jürgen Klopp og hans ungersvende skabt liv og glade dage i en ellers grå by. Borussia Dortmund er historiens yngste tyske mesterhold. Så kan Bayern München komme med deres mange penge, for det er ikke altid lig med succes.

Dortmunds mesterhold er skabt på baggrund af en økonomisk krise, der tvang klubben til at satse på talentarbejdet. Det høster man nu frugten af.

Får vi et danske kuvøse-hold?
Man kan håbe, at det samme kommer til at ske i Danmark, hvor klubber som Brøndby, FC Midtjylland og OB alle har meldt ud, at man vil gå talentvejen – formentlig på grund af pengenød. FC Nordsjælland har længe givet chancen til unge folk, men resultaterne i Superligaen er endnu udeblevet, så det bliver interessant at se, hvad en topklub kan udrette med en ung trup.

Det bliver spændende at følge, og så må man håbe, at toptrænerne tør bruge talenterne, så vi får dem at se, inden de flyver fra reden og som Christian Eriksen bliver hollandsk mester som 19-årig.

Og hvad skal det ikke blive til, når de unge stjerner også får rutine?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s