Mit møde med fremtiden

Der var i maj måned 2010. Det var gråvejr. OB trænede før sæsonens sidste kamp, hvor der egentlig ikke var noget af spille for, men alligevel var det en meget spændende træning. Der var nemlig en særlig gæst til træningen. Christian Eriksen.

Jeg var taget fra København til Odense fordi det var en fin mulighed for at få et interview med den talentfulde himmelstomer, der havde haft syv-mile-støvlerne på i sit første halvår som seniorspiller i Ajax og forresten også havde fået landsholdsdebut et par måneder forinden.

Deja Vu fra Bilka
Så der skulle være nok at snakke om. Jeg havde glædet mig til mødet med fremtidens mand. Næsten som dengang jeg som 8-årig stod i kø i Bilka for at få Flemming Povlsens autograf.

Jeg havde i mange spørgsmål på blokken. Om karrieren, klubben og komettilværelsen. Desværre alt for mange, for Eriksen havde kun tid til et kvarters snak og så meget overrasket ud, da jeg foreslog en halv time. Vennerne fra OB-tiden trak i ham.

Så det blev en kort, men ikke så intens snak. Eriksen var såmænd venlig, men nærmest selvudslettende ydmyg, kiggede ned i bordet, svarede kortfattet og med skuldertræk. Ikke ligefrem en journalists drøm. Det har flere journalister oplevet, og jeg smiler stadig lidt, når han efter en drømmekamp som den i det første opgør mod Anderlecht bare siger, at det var “en fin nok kamp”.

“Dengang jeg mødte Eriksen”
Men det gør ikke noget. For han er ung endnu, og hans uimponerthed er imponerende. Han lader sig ikke blæse omkuld af snakken, virakken og indtrykkene. Det er fedt. Og en velsagtens en af årsagerne til hans succes, der bare er vokset lige siden – især efter at Frank de Boer satte sig i chefstolen i Amsterdam.

Han bliver god. Ingen tvivl om det. Og jeg glæder mig til at se, hvor langt han kan nå, om han kan løfte det danske landshold, om han en dag bliver en af Europas bedste fodboldspillere.

I så fald har jeg allerede anekdoten klar til kommende børn og børnebørn. “Nu skal I høre om dengang jeg mødte Christian Eriksen…”

(PS: Har man lyst til at læse artiklen om mit møde med Eriksen, kan den findesi afsnittet Artikler)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s